Friday, August 6, 2010

Short & Suwit

Salam..

Dah lama sungguh tak update kan? Sangat2 busy sebenarnya. Lagipun tak boleh nak online sebab orang stimix lum datang2 lagi nak memasang stimix kat umah ni.. dah siap gi TM dah pindah line semua, tapi.. kontrekter blum datang2 lagi..

Balik dari Bandung, rumah masih 30% lum kemas.. jadi kemas itu ini.. dan skrang ni tinggal bilik aku jer yang belum bersusun barang2.. Takda lah sepah to the max.. cuma nak keluarkan barang2 dari kotak & plastik itam tu... dan susun elok2.. Haruskah memanggil Eric... Chantek Takkkk??? Hehe.. Ataupun memanggil KakDD dan KakPah Syahira(betul ke nama dia cenggini yek?) lalu membenarkan IKEA untuk menchantekkan bilikku ittew?? Owh.. itu hanyalah impian.. menjadi kenyataan hanya kalau dilakukan bermodalkan wang ringgit sendiri.. *sedehh*

Pergi Jakarta&Bandung adalah sangat menarik.. tapi aku belum sempat (read:MALAS) nak buat entry.. jadi.. kalo terbaca blog2 yang bercerita tentang trip ke Jakarta & Bandung tu.. lebih kurang jer la cerita aku sebenarnya... sebab.. rasa2nya pergi tempat yang sama.. seperti Rumah Mode, Heritage, Pasar Baru di Bandung & Mangga 2, Plaza Senayan di Jakarta.. dan makanan adalah marvellous uols..!


Makan nasi padang di Jakarta kat satu restoran tu.. which aku dah lupa namanhya... Sangat sedap uols.. dengan udang-galah-yang-kalo-kat-restoren-mamak-mau-doploh-hinggit-sekor tu.. dan segala yang lazat2 itu termasuk jus buah2an, cuma RM18 hengget jer sorang... Murah dan sedap uols.. kalo sebulan aku duk sana.. gerenti bertambah-tambah BMI aku ... wakawakawaka..!!




Titiba dah gambar balik kan..!! hehehe.. Keempat2 kami telah berjaya turun naik kapalterbang, turun naik keretapi (dari Jakarta ke Bandung), turun naik Angkot, turun naik Teksi dan jalan kaki sana sini dengan hanya berselipar... Terasa sangat selesa.. takda masalah melecet dan sebagainya...

Shopping adalah sorga.. dan lebih sorga kalo aku bawak duit lebih... *sedehh lagi*

Dikna sangat seronok dengan trip ini.. dan sebagai tanda terima kasih dia pada MySis, Maminok & aku.. dia telah memberi sepatah dua kata yang berbunyi....



"BEST LA JALAN JALAN....
TAHUN DEPAN KITA PERGI HONGKONG PULAK NAK?
DIKNA NAK PEGI DISNILEN"


Owh... so suwittttt..... !!! *pitam*



Sekian.

6 comments:

h4ni3 said...

harraz dgn khayra pun nak itut... pegi disnilen..
hehehe

da besar dikna =)

wh0se said...

mmg siok pergi tempat orang....whose pn baru pas g kk...adala lalu kat kundasang..mmg sejuk ssgt la...

Tijah said...

hahahhaaa. disnilen ekkk? apa kellass ongkong. ajak la mamidib pegi oliwut. etlis ada kevinkosner khannn?

zino said...

best nya jalan jalan..

edzlin007 said...

wuuu 18 hengget je? bestnya kalo dpt pergi makan

dee said...

bestnye dapat p jakarta..nk p sane gak lah suatu hari nnt....pasti!!!
Disneyland sangat superb..dikna kene p tu...