Wednesday, July 13, 2011

Panggilan Dari Dia...


Petang dalam pukul 6. Dah pergi kat ampaian, capai towel, nak mandi petang. Sambil tu layan tengok TV, video clip lagu Sedetik Lebih, Anuar Zain. Video klip KRU yang buat.. mestilah TERBAEKKK!! Bukan macam video klip kat karaoke... setakat jalan keliling2 jongkang jongket dalam keadaan slow motion sambil mata merenung jauh mengingati kekasih yang tiada disisi... ! Bukan! KRU punya video klip tak pernah begitu..! Wah.. tetiba emosi pulak..



Tengah sibuk tengok TV, titiba handphone aku berbunyi. Tengok nama "Anuar Zain". Ringtone Sedetik Lebih. Of course laaaa terkejut ..! Excited giler..!



"Lama dah tak dapat call dari dia" kata aku dalam hati.





gambar dari google image


AZ : U kat mana ni?

Aku: Kat rumah.

AZ: Dengar suara i tu..

Aku: Ha ah tengah tengok video clip.

AZ: owhhhh.... (ketawa kiut). Apa khabar...? Lama dah tak nampak...?

Aku: Sehat, Alhamdulillah.. u sehat ke...? Lama tak dengar khabar...?

AZ: Sehat.. tapi skrang ni nak rehat dulu... maklumlah nak bulan puasa ni..

Aku: Owh.. nanti terawih kat mana?

AZ: Kat rumah je.. terawih sorang-sorang.. tenang sikit tak ramai yang pandang.

Aku: Owh.. ye lah kan.. boleh concentrate sikit terawih.(rasa sejuk hati...)

AZ: U nanti terawih kat mana?

Aku: Tak tau lagi.. tengok pada hubby, maybe dia ajak gi terawih kat masjid nanti...















Tiba-tiba aku dengar bunyi...

TE NE NE NETTT

TE NE NE NETTT

TE NE NE NETTT

TE NE NE NETTTT







Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... mimpi rupanyaaaa!!

Damn!!!!!



Jam loceng sudah bunyi.



Sudah pukul 4.10am..



Kena bangun siap2 mau pergi kerja!

Damn!!

Damn!!

Damn!!




gambar dari google image



Terjaga dari tidur, teringat.. hari ni nak ganti puasa.. sbb takut nanti tak sempat.. lagi 3 hari nak ganti! Hmmm... mungkin juga mimpi itu satu petanda bahawa, Ramadhan hampir tiba.. ganti puasa pun tak selesai lagi... dan lagi satu, mungkin dia mengingatkan aku rajin2 la pi terawih Ramadhan nanti....!



p/s: cerita ini berdasarkan kisah benar mimpi malam tadi.. hiks..!!



Salam kasih.

8 comments:

zonaku said...

wah jelesnya........

walau pun mimpi saja....

adibah said...

zonaku,

hehe... tu lah.. setidak2nya dalam mimpi aku.. AZ ada phone number aku... hahaha...

selamat berpuasa :)

PUTUBAMBU said...

cheh..!

saje je tau kak dib ni..! notty

* kita pun suka lagu sedetik lebih tu

mamai said...

hahaha suspen ajer...

h4ni3 said...

arghhh.. tertipu!!
ingatkan betul2 AZ tipon.. huhu~

edzlin007 said...

hahaha best nya mimpi mu

patungcendana said...

hehehe...bagus punya mimpi....

selamat menyambut ramadhan untuk dib dan suami...:-)

shila said...

nice song ...suka suka :-)