Tuesday, June 14, 2011

Tentang Ayen; bukan ejaan sebenar...



InsyaAllah, lagi sebulan nak berjalan2 lagi.... Tapi, kali ini, ahli rombongan agak ramai... kekuatan skuad adalah seramai 7 orang. Tiket sumer dah settle, tinggal nak siapkan itinerary.. nak ke mana, makan kat mana, shopping kat mana, jalan2 mana.. semua kena siapkan ..

Sambil google mencari blog yang bercerita tentang pengalaman masing2.. sambil2 tu aku letakkan tempat2 yang diorang pernah pergi untuk makan, shopping atau jalan2 dalam 'brainstorming list'.. kemain kan.. nak buat itinerary berjalan2 pun kena brainstorming.. Ngengada..! Haha

Dalam tengah kusyuk tu, berlakulah perbualan ini..


DK: Jangan lupa iron..

Aku: Iron? Okay.. tak berat ke nak bawak iron?

( menaip perkataan IRON di listing "things-to-bring" sambil dalam hati fikir ye lah kan... kalo duk apartment mungkin tak da iron)

DK: Ha???

Aku: Tak berat ke bang..., nak bawak iron?

DK: Not that iron la... jangan lupa iron baju.. esok kan KERJA...

Aku: La.. ingatkan iron nak bawak hahaha

Apa lagi... ketawa kah kah kah la jawabnya.. Hahahahahaha...! Chesssshhhhhh!!


gambar ehsan google image

Nampak sangat kan.. semangat nak gi berjalan tu lebih hebat dari semangat nak pergi kerja.. !! Okaylah.. mau AYEN sekarang... gudnite!



Salam kasih.

5 comments:

Tijah said...

ko masih dlm fasa itik ayam lagi nih. aku dah masuk fasa takde benda nak cakap, baik diam. hahahha

wa khairul onggon said...

hihihih... PAa ndak di ingat ktk ya.. SIk sabar nak berjalan2 lah ya hihihi..

adibah said...

tijah;
tu ler.. tapi skrang ni dah pandai 'online' secara berpasukan.. dah diambang2 senyap dah nih.. hehe

WKO;
ya lah.. ati lebih ke berjalan dari keja.. :)

Ad said...

ciss..tertipu dgn tajuk!..

selamat berjalan2 kanda..

edzlin007 said...

hahaha