Wednesday, October 6, 2010

Bila??

Soalan yang biasanya orang kena jawab:

Bila dah habis belajar... soalannya: bila nak kerja?
Bila dah kerja.. soalannya: bila nak kawen?
Bila dah kawin.. soalannya: bila nak ada baby?
Bila dah ada baby.. soalannya: bila nak ada baby lagi?
Kalau dah ada baby lagi.. yang sama jantina.. perempuan misalnya.. soalannya: bila nak dapat baby boy?


Bila.. bila.. bila...???


Soalan yang aku kena jawab:

Bila dah habis belajar.. soalannya: bila nak kerja?
Bila dah kerja.. soalannya: bila nak kawen?
Aku tak jawab soalan tu.. jadi.. aku sambung study.
Bila aku sambung study.. soalannya: bila nak habis study dan bila nak kawen?
Bila aku dah habis sambung study.. soalannya masih: bila nak kawen?
Aku sambung study lagi.. dan soalan tertangguh tu masih aku tak jawab lagi.
Sekarang aku dah habis study sekali lagi.. dan
Soalan tu muncul kembali..: bila lagi nak kawen??

idea please..!

Owh.. kalaulah aku tahu apa yang akan jadi pada aku in future.. dan kalau kerja kawen itu semudah mencari starter pack untuk telefon prabayar.. maka senanglah nak jawab soalan2 yang masih belum terjawab itu...


Hmmm.. ini yang buat aku rasa macam nak sambung study lagi!!

(tapi aku harap aku dapat jawab soalan yang masih tak terjawab tu satu hari nanti..)



Aduh... malam sudah larut... bila mau tidur ni...? Gudnite!


Salam kasih.

6 comments:

aku dan hidupku.. said...

bila nak kwen??
jawab la...law ade jdoh ade la..
nk bg ayat sentap....??
sediakan duit n bakal suami(pastikan baik) bleh la kwen cepat2.
hehehehehehe

Anonymous said...

kalau org tanya saya, saya jawab cenggini

tarikh dah ada, lepas raya..insyaALLah,cuma tahun je tak tahu bila..


mr.mussel

zonaku said...

hehehe.....


raya ari tu aku jawab, 'tolong la rekemen kan'


mls dah nk jawab!

linn said...

bila nak kawen??

hik hikkkk...

ok..ok....tu aku tanye diri sendiri :p

kaljis aka onggon said...

Bila mok jemput? errkkk.. sabar2.. sabar.. soalan cepu emas ya nang susah mok jawab.. :)

Tijah said...

soklan : bila nak kawen?

jawapan cadangan : akak pinangkan la saya utk abg.