Thursday, February 14, 2008

Papan Tanda

Nama tempat di Malaysia ni macam-macam ya.. Inilah antara nama2 tempat yang berjaya memikat mata Deng. Lokasi di Pantai Timur. Ada lagi banyak nama-nama pelik dan menarik contohnya Kg. Anak Ikan (on the way from KT to KB) dan Jambu Lawar (on the way from KB to Kuala Krai). Nantilah kalau ada rezeki pergi sana boleh snapy2 lagi.



Mangkuk? First time seumur hidup aku jumpa nama tempat ni. Ada jugak tempat nama Mangkuk ya.. Kalo tengah marah boleh kata "Yang Mangkuk jalan terus!!" hahaha.

Permaisuri pun ada? Okay.. Kalo tengah hangin boleh kata "Ko ni Permaisuri (Drama Queen) sangatlah.. susur ke kiri occay!" Hahahaha.



Another intersting name..



And another one..


Kenapalah aku terus terbayang dangdut Inul bila tengok signboard ni.. Yak Yah, Ibok..!


Kalau ikut ejaan jawi.. Kampung Telaga Papan.
Tapi huruf N dah hilang, jadilah Kg Telaga Papa.. opss!! Hehe



I love this billboard.



Auntie aku pelik tengok aku snap gambar ni. Lepas snap ni aku terus ketawa. Perasan tak? (METER BERTIANG KUNING SAHAJA) Jadi, kalaulah satu hari nanti warna tiang tu bertukar ke warna lain selain warna kuning.. apa yang akan berlaku ya?


Dan yang terakhir..


Sebelum balik ke KL, singgah sebentar disebuah masjid.


Papan tanda ini memang selalu kita dapat lihat di mana2 surau ataupun masjid kan.. sebab orang selalu ambil kesempatan tidur di dalam masjid/surau terutamanya dalam bulan Ramadhan.



Tapi yang ini......


Wallahualam.. I'm speechless.

3 comments:

:: NbC :: said...

wah, ada gak org nak jimat bil siap gi iron baju kt situ eh.. dunia dunia..

Ad said...

hahahahha..tergelak saan ad yg tgh2 migrain harini baca bab gosok2 dlm masjid..kreatif sungguh manusia yg nak jimat bil tu!!

dan yg telaga simpul tu dulu tiap2 bulan pi situ curi2 nak mandi,masa tu naik basikal racing.sanggup lalu tepi kubur china sbb shortcut-way..last2 satu hari ada mende ngikut!!hahaha..teringat zaman umun 13-15tahun di kemaman.

Sept11 said...

Pinky - itu la.. ada juga orang sanggup bawak iron pi masjid kan..

Ad - bayangkan gosok baju untuk seminggu.. hehe. Bestnya telaga simpul tu?