Tuesday, June 17, 2008

Cukup Hanya Sekali Sayang

Sepatutnya kami berlima keluar nonton "Kungfu Panda" last weekend, tapi akhirnya tinggal angan-angan. Semua cinema full house. Ramai sungguh orang nak tengok the cute panda berkungfu. Kawan-kawan di office yang dah nonton semua recommend pergi tengok. Bila dah frust tak dapt tiket.. baru terasa perut lapar sebab belum lunch lagi. Singgah di Carrefour Ampang. CheAh teringin nak makan laksa untuk lunch, jadi singgah di kedai yang jual pelbagai laksa tu.



Dikna order Roti Jala + Kari Ayam (yang rasa ala2 dah dua tiga kali reheat)
Dia tak jamah langsung kari ayam tu - 3/10


And a giant size ABC. "Ish.. tak sedap langsung, rasa ubat batuk"katanya - 3/10



Cuba teka apakah ini?


My sis ordered lontong. Dengan wajah yang agak musykil...
"Errr... lontong kah ini.....???" - 2/10



Nad & CheAh. Mereka dua sangat gembira kerana..



They ordered Laksa Sarawak. Bolehlah... - 5/10



And I ordered Mihun Sup Daging - 0.5/10. Dalam buku menu gambarnya nampak sangat tempting. Ada beberapa ketul daging yang besar. Tapi hasilnya cuma beberapa cebisan daging + mihun + tauge. Bak kata CheAh & Nad.. "Kat pasar malam punya lagi nampak menarik!!" I paid RM9.90++ for this so-called Mihun Sup Daging darling... which I could get from Pasar Malam for only RM3.00! And it might taste better than this one. Boleh beli 3 bungkus beb! Duhh!!!


Jus limau kasturi + asamboi.. bolehlah... 5/10


I think this is the worst outlet i've ever been to. Kat tempat-tempat lain semuanya okay. Patutlah kedai ni kosong masa kami semua sampai. The waitress pun duk pandang-pandang je bila aku amik gambar itu dan ini. And I promise to myself, this is my first and the last time jejak kaki kat kedai ni. To this particular outlet I mean. Titik.



Dikna komplen. Kata dia "KFC pun lagiiiii best".. Aiyoo!!! Nampak tak Atuk Omputeh tu tengah gelakkan kitorang kat belakang? "Padan muka uols.. Iols suruh singgah sini taknak..!" gittew lah katanya agaknya kan..? Hahahaha


Sedar tak sedar... ini adalah entry yang ke 200!


Take care everyone.

2 comments:

:: NbC :: said...

fuh, kalo .5 jer over 10, failed lah eh bihun sup tu..

hhahahaa, killer gak org yg buat food evaluation ni..

:-P

Sept_11 said...

Pinky,

Itu ler beb. 0.5/10 datang from bad presentation, bad taste & unreasonable price + sakit hati. :-)