Wednesday, January 6, 2010

Menunggu Mata Layu


Started with sorethroat.. and the list goes on... Malam kelmarin.. sudah datang selsema dan rasa tak sedap badan. Masih bertahan. Pagi tadi, sudah mula selsema dan demam.. Nasib baik boss memahami.. bagi peluang untuk balik awal.. sebab aku dah duk baringkan kepala atas meja. Thank you, boss!

Balik dari ofis.. takda kerja lain.. tido.. tido and tido.. Aku telan panadol soluble as usual, tapi tak kebah pun demamnya.. Lepas dinner tadi, aku telan 2 bijik paracetamol. Then.. selongkar fridge untuk cari ubat2 lama.. Jumpa ubat selsema.. & ubat batuk.. Harap2 ubat tu semua tak expired lagi..

And now sedang menunggu mata menjadi layu semula.. Harap2 esok boleh bangun untuk ke ofis..


It has been a long time.. aku tak demam cenggini.. Harap2 akan cepat sembuh, insyaAllah.. Banyak perkara yang perlu diuruskan.. next week ada mid-term exam. Ada 2 term paper menanti. Lagi pun dah dapat jadual untuk final exam which is in end of February.


Tak masuk perubahan drastik yang berlaku.. yang buatkan aku berfikir dan tertanya2.. what have i done wrong?? :-(



Salam kasih.


6 comments:

anifas said...

semoga cepat sembuh!

Lyn Yusoff said...

Kak Mimi,
get well soon kak.
jgn lupa mkn ubat.. nnti melarat plak..
anyway, good luck sis :)
*hugs*

mamai said...

ingatkan aku ajer yang diserang demam selsema kau pun dapat juga adib...

edzlin007 said...

get well soon. nape tak ke klinik. kalau tak kebah jg, pegi check tau.

adibah said...

anifas,
thanks.. insyaAllah...


lyn,
thanks lyn.. insyaAllah.. tak start study lagi ni.. huhu. U take care too dear..! *hugs


mamai,
aku rasa musim la skrang nih.. perubahan cuaca.. dan perubahan tahun, maybe.


edzlin,
dah... tadi dah gi klinik.. thanks :-) ... u take care too, dear!

adiwarnatasya said...

Kanda...
Gud Luck for exam...
"Semoga Kanda cepat2 sihat...Jgn lupa makan ubat ye Kanda"