Monday, January 25, 2010

Kisah Afiq & Akak,,, hiks!


Hari Ahad.. pertengahannya agak sedikit mencabar...

1. Aku terpaksa balik rumah dari UIA sebab ada hal sikit.. yang sangat2 tak dapat dielakkan.. Dan dalam masa 45 minit... perlu ada di UIA semula sebab kena ready untuk presentation. Untuk cepat sampai rumah.. aku lalu DUKE.. senang.. no traffic light & tak banyak kereta.. kata hati aku.

Kemudian tu.. di exit nak ke pusat bandar.. kat selekoh tu.. aku tak perasan aku tengah speed 100km/j. Kura2 ku membuat aksi ala2 merry-go-round di exit tu.. nasib baik takda kereta lain.. kalo tak.. mungkin aku yang menjadi bahan presentation di mana2 hospital yang terdekat agaknya.. Alhamdulillah... selamat..!


2. Hari ni.. subject Fiqh.. kami present tentang Stock Screening.. jadi adalah isu2 Shariah dan Fiqh.. Usai presentation.. adalah lecturer bincang tentang issue.. itu dan ini.. tentang halal dan haram watsoever.. Kebetulan.. salah satu isu yang dibincangkan ada kena mengena dengan aku sendiri.. dan tiba2 bila aku dengar lecturer berhujan dan memberi candangan/pandangan dia sendiri berdasarkan bukti etc.. aku rasa sangat sedih/sayu sampaikan mengalir airmata tanpa disengaja. Rasa sebak.. sampaikan aku tulis note kat member sebelah "aku nak keluar la.. sedih sangat ni..". Keluar dari pintu kelas.. airmata semakin laju .. lari ke toilet dan menangis secukup rasa. Kemudian aku masuk ke kelas semula..

Kejadian ini adalah kali pertama dalam hidup aku..


Jadi.. bila balik dari sekolah.. aku rasa sedih/stress.. Bila stress/sedih.. rasa lapar mula melanda.. Titiba aku teringat kat dia ni.. apa khabar agaknya dia ni... Aku terus amik phone & sms dia tanya kat mana.. Pastu.. aku terus call dia.. kata.. "jom kita gi makan.. nanti kakdib datang amik kat umah".. Seriusly.. dia agak terkejut.. Satu tindakan yang sangat drastik.. Sedangkan dulu pernah plan nak gi nengok Avatar sama2.. last2 dia dah tengok sendiri sebanyak 3 kali.. hampeh tul la dik... :P

Jadi berlakulah pertemuan antara aku & Afiq.. hahaha.. macam tajuk citer sinetron Indon plak.. hahaha.. Memula Afiq memalu.. last2 gelak tak hengat.. haha.. Beliau nampak neves ya... walaupun tak berpeluh secara maximum.. Kengkonon nak gi makan western kat Ampang Indah tu.. tapi.. kedai tutup la pulak.. Takpa Afiq, kita cuba lagi di hari dan waktu yang berbeza..



"I am shy..." Afiq


Posing dalam gelak sebenarnya.. haha

With mySis


Hasilnya.. setengah jam kemudian...
ikan setim, tomyam & kailan ikan masin..
(semuanya sudah tidak kelihatan lagi di dalam gambar.. )


We had a great time. seronok.. memang lawak.. hilang sekejap rasa stress dan sedih aku.. Afiq is a nice boy.. bersopan santun.. hiks! Kakak aku pun kata Afiq ni budak baik.. Sapa2 nak buat menantu.. silakan.. hehe..

Tapi.. kalo ketawa.. keayuannya seperti hilang konti.. huhu... Nanti kita gi makan lagi ye dik.. Kalo tidak tadi.. lamb chop sudah ada di dalam perutmu ittew... tapi apakan daya.. kodai tutup.. Huhu.. Mau repeat tak, dik? :-)



Salam kasih.

6 comments:

afiq said...

auww so suwit... mau mau mau! wahh giler despret.. wakkaka!

edzlin007 said...

huhu lain kali jangan kereta laju2 ya...bahaya lor...

mamai said...

okay la tu tak membazir hehehehe thanks for your wish

AmierHamzah said...

laa.. ingat aizat nye kembar tadi.. wakakakakaka - 88x .. cam artis pun ada.. takmo suh dia screen test ka?? casting pun leh gak ni.. si rizal skang dah terkenal dah.. berlakon pun dah bagus...

pakcik kordi said...

waks nk tau nk..sebut psl fiqh kn..rindu nk blajar feqah tu blk...huhu...dulu mls blajar....hahaha...

Sarah Zulkefli said...

salam..nice blog..jemput follow blog saya kembali... tq