Saturday, October 6, 2007

Minta Lada Diberi Apa?

Lokasi: Pelita N.K.
Time: 5.00am (sahur time)


We were served by one 'junior' mamak. Nampak lagi muka blur dia .. lebih dari myself yang dah 24jam berjaga. So.. we ordered mihun goreng & telo mata & hot drinks.


Dialog dgn.MamakMamai

Me : Boleh kasi lada& kicap? (I dare not asked for pepper as from my past experience, they gave me serviette instead of pepper! Aiyooo)

Mamak jr. : (angguk laju style dia la.... hmmm ntah paham ke dak)


So, kitorang pun start makan tapi... kenapa laaa lama sangat mamak jr ni nak bagi kicap&lada nihh?? And... this was what we got from him..



Dada ayam masak kicap!! (gambar hiasan sahaja)


Aiyoooo!! Haruskah marah?? Atau haruskah gelak?? Eh.. salah mintak ke tadi nih?? Walaupun tengah ngantuk.. tapi rasanya dah betul dah bagitau kat dia "mintak lada&kicap" .. dia bleh bagi "dada ayam masak kicap" ! Siapa yang mamai agaknya ni eh...?? Mmm, i must catch some sleep.. later la... coz I have to wait for CikTipah. She's on her way to my place. Harap2 tak mimpi dada ayam masak kicap. Goodnite everyone!




3 comments:

MalimKundang said...

sabo jer lah.. klu aku dah maki2 dah si mamak tuh.. "Hey mamak u ta tau bahasa ka.. ayooo. amaaa. purachit!"

wahdi said...

Hahaha, mmg betul lawak lah mamak tu ;) kalau den yg kena mmg hentak meja dan kena tengking lah jawabnya hehehe

Sept11 said...

malim - takut nanti kalo maki pun dia buat dunno je.. sebab tak faham.. huhu

wahdi - selamat datang.. welcome.. tak berani den nak hentak meja.. nnt takut mamak tu mintak balik kampung time2 tu jugak..hehe