Thursday, October 29, 2009

2 Ladies, A Gentleman and Satay Station


Tu dia.. tajuk macam buku cerita kononnya.. hiks! Sebenarnya nak bercerita tentang keluar gi dinner... Selasa lepas, kami (Addy, my sis and I) ke Satay Station, Jalan Kg Pandan. Mujur orang tak berapa nak ramai.. selalunya full house.. Mungkin sebab dah penghujung2 bulan.. jadi kurang customer.. Dapatlah kami duduk kat area dalam rumah Satay Station tu.. Sembang2 sambil makan. Suasana yang nyaman dan santai. Sekejap bersila, sekejap bersimpuh, sekejap melunjur kaki sambil bersembang itu dan ini..


Satay: Ayam, Daging atau Hati. Pilih saja, tanya selera..


Mee Rebus yang mabeles..!


Jus epal + asam boi.. yang paling popular di SatayStation


My sis and I. This is her first satay after CABG aka OpenHeartSurgery.
She only had 2 sticks of satay ayam. Okay ler.. sekadar nak rasa.. :-)


with Addy

Cubalah ke SatayStation Jln Kg Pandan kalau teringin nak makan satay & mee rebus sambil bersantai. Dapatkan seat di dalam rumah.. suasananya lebih selesa, santai dan nyaman... tak sedar masa berlalu. Banyak dah blog yang tulis tentang tempat makan ni.. lebih2 lagi bila dah pernah keluar dalam rancangan TV3, Jalan Jalan Cari Makan.. Cubalah...! :-)


Salam kasih.

18 comments:

mamai said...

kenapa mesti addy yang selaku berkesempatan dating dengan kau adib...huh jeles aku nie

addy bila kau nak datang shah alam

mamai said...

adib bila pulak kau nak mai shah alam lagi

Sharif John said...

Sedapnya makanan..... Lama x makan satay... very good

afiq said...

satay!! tidak...///lme betol x makan satay///sriyus meh!

sitekateki | dD said...

x ajak dD pun....

Jard The Great said...

tak pernah lak ke sana.. nk try ar.. ehehe

Lyn Yusoff said...

salam kak,
sedappp nyer kak..
tingin betul lyn tgk mknn2 tuh..
kak.. gtau direction skit..
lyn ni tak familiar area kl ni sgt lagi2 jln kg pandan..
klu ade phone no pun ok..
thx kak :P

akak_bieza said...

hurmmm bagus gak kan sesekali makan satay Kg Pandan..asyik makan satay kat Kajang jea :P

Harus ku cuba ...

*telusr mee rebus tu mnampak marveluos gilerr....

adiwarnatasya said...

Kanda,
Owahhh Kanda:)...
Memang sedap woo Satay Station nie:)
Tak menyesal kalau pergi...
*Muka kanda dgn kakak hampir sama arr*

adibah said...

mamai,
sebab Addy duk paling dekat dengan umah aku.. :-)

mamai,
semalam aku ke sec.7 shah alam

sharif john,
kakDib rasa satay ni lebih sedap dari satay kajang..

afiq,
sedapppppp!!! *saja nak bagi meleleh ayaqlioq.. hehe

adibah said...

dD,
bukankah DD sedang berdiyet??? :-)

Jard,
silakan.. :-)

lynn,
sedap lynn.. lyn boleh cari direction dari link yang akak kasi tu..

adibah said...

akak_bieza,
ye kak.. cuba try test rasa satay ni.. mee rebus itu memang sangat sedap.. :-)


natasya,
sedap kan? nanti kita gi lagi yek.. :-)

edzlin007 said...

syukur la kakak mu dah ok.

tak pernah sampai lg satay station ni, tp penahla dgr. maybe akan ke sana nanti. sbb mmg ku kaki satay.hehe

khairul onggon said...

adibah.. kmk nengok mee rebus ya bercucuran aik lior melimpah ehek... nang marbeles pergghhhh... mok try sia kelak..

triple x malaya said...

makanan yang gempakz...

adibah said...

edzlin,
mesti cuba!sudah cuba... mesti mau lagi!! (hehehe.. kemain aku promosikan..??!!!)


onggon,
nang nyaman koh!!! sila cuba..! :-)


triple,
ye.. sangat gempakz gilerzzz

addyaholix said...

memang sedap gila kak, mee rebus dia. maveles dan gojes, boleh? haha!

nanti giliran akak belanja pulak. kita try la bodega nak? haha ;p

addyaholix said...

mamai, turun kl la. kita jalan-jalan carik makan. ajak akak sekali... nak lebih happening, bawak anak-anak ko. bawak mai jumpa uncle depa ni haha!