Wednesday, November 4, 2009

Kerna Bulu Kaki


Salam everyone.. lama dah tak menulis. Dah masuk bulan baru, kan? Selamat menyambut bulan November ye.. Azam tahun 2009.. dah berapa % pencapaiannya? Aku pun tak ingat.. apa azam aku untuk tahun ni.. rasanya macam takda... Sebab, mengikut pengalaman diri sendiri.. jarang bebenor rasanya azam tu berjaya dilaksanakan.. azam lebih kepada angan2..

Itu dia intro yang takda kena mengena dengan benda yang aku nak cerita... kalo exam.. dah tolak markah neh... Adeihhhh...

Sebenarnya aku nak kongsi kisah dialog antara aku dan Dikna.. Masa tu kami tengah duk makan kat Johnny Restaurant.. sambil menunggu sup mendidih dalam periuk stimbot tu.. aku pun sembang2 lah dengan Dikna.. hal sekolah.. hal klinik.. hal mainan.. hal family.. etc.. titiba dia tanya aku..



Dikna : bla.. bla.. bla.. bla..... dah lama Dikna tak jumpa Uncle AAAA.
Aku : Adeihh.. Dik.. takyah lah Dik.. kisah lama tu..

Dikna : Ye la.. Dikna suka dia... (bley????)... dia tak macam Abg. XXXX. Dikna tak suka Abg. XXXX yang dulu tu... (sambil cebik bibir..)

Aku : Kenapa ?

Dikna : Sebab dia ada banyak bulu kaki. Banyakkkkk..... bergulung-gulung.. Dikna tak suka!!!

Aku & kakak aku secara berduet gelak.. gelak.. dan gelak... tak sangka Dikna perhati sampai begitu sekali... Dan tak sangka.. restu dari seorang adik itu boleh hilang.. hanya semata-mata kerana BULU KAKI!!! Hahahahahahaha...


Dikna... Dikna... love is not a matter of BULU KAKI yang lebat dan bergulung2 dahling... Nasib baik la... tak jadi.. Kalo tak.. harus hari2 kena sound cukur bulu kaki...!! Hahahahaha.. Lepas ni.. untuk future hubby.. aku kena tanya soalan dulu... "Bulu kaki you lebat tak...?"... mungkin masa date yang ke-5... hahahaha



Salam kasih.

14 comments:

mamai said...

adib aku antara orang lelaki yang tidak mempunyai bulu kaki yang lebat huhuhu malu

Sharif John said...

Sangat tajam penglihatan dia... hehehe... bahaya ni... hehehe

A.K.U.D.O said...

hahaha...
takpe org lain tak suke,kite suke..
susah kalu ramai ramai2 suke..

Lyn Yusoff said...

hi kak,
lama tak dgr citer kan..
sihat???
hahha kelakar lah adik akak ni..
smpi camtuh die perhatikan..
hahaha

akak_bieza said...

haiyoo..bulu kaki heheheh

tingat dulu masa kecik-kecik curik pisau cukur abah akak pi cukur bulu kaki kucing..kah kah

nak cukur bulu kaki sendrik tak berani :P

ciktipah said...

soklan utk dikna :
Bila dikna skodeng bulu kaki uncle AAAA?? komfem ye tak gulung2?

soklan utk uols :
abang ehem ehem ittew dah di cek blum bulu kaki dia? kalo gulung2 kang dikna tak restu uols...

larikkkkkk!!!!!!!!!!!!!

aloy_paradoks said...

I separa lebat.

adibah said...

mamai,
hehehe... tak perlu malu lah.. :-)

sharif,
ye betul... penglihatan dia sangat tajam..


A.K.U.D.O
betul... kadang2 apa yang busuk pada orang tu la yang wangi untuk kita, kan?

adibah said...

Lynn,
hi lynn.. akak sehat alhamdulillah.. cuma busy dengan family matter lately.. lynn take care ya.. :-)


akak_bieza,
laaaa.... sian kaki kucing tu.. zaman duly pisau cukur bapak kita tu sangat ngeri kan? ekeke

adibah said...

ciktipah,
sengal tul!!!! wakakakakakakakaka


aloy,
dari wajahmu... aku sudah tahu.. ekekekeke

edzlin007 said...

LOL. itu yg dia tgk ek... lepas ni kalo ada bf kena gi picnic dgn dikna. tgk dia restu ke tak... hehe gurau je

adibah said...

edzlin,
betul tu... yang dia tak restu tu adalah hasil gi piknik bersama dulu2... hahaha :)

Cik Cookie said...

pakai weet.
bulu kaki jd segan nak naik.

adibah said...

cikCookie,
ye ke? hehehe.. tq for sharing :)