Monday, April 5, 2010

Kopi dan Ingatan


Semalam, aku ke Bandar Baru Bangi. MySis ada reunion with her schoolmates. After sending her.. ingatkan nak lepak Mekdi, tapi full house. Ada birthday party pulak kat sana.. Since tak tau lagi nak ke mana.. terus drive ke OldTOwnWhiteKopi kat BB Bangi ni.. cari one spot. Order kopi, cucuk plug, on lappy dan online..

Relax giler dengan agin sepoi2 bahasa yang sangat sepoi bahasanya.. (cikgu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.. maafkan saya). Dan lepas tu ada satu Beemer telah mem'parking' berhampiran tempat duduk saya.

Kemudian, keluar seorang jejaka.. in his mid 30s I guess.. with his sling bag. Melabuhkan punggungnya di kerusi, di meja sebelah saya. And then.. dia menulis/menanda order di kertas order. Tak lama lepas tu, dia mengeluarkan mini lappynya. Dan mengadap lappynya..


pic taken from google image

Ini bukan dia ye.. hanyalah illustration sahaja. Macam biasa dalam iklan "Ini adalah illustrasi dari pelukis sahaja". Hehe. But.. he's cute la.. kalau CikLin tengok.. mesti CikLin suka sebab memang taste ngko dia ni cikLin.. haha..

Kenapa keluar entry yang tak berbaloi ni...? Sebab.. that guy reminds me of someone.. someone yang diingati selalu... Adeih..!!


Entry ini telah dirakamkan dari sebelah meja subjek di OldTownWiteKopi, BB Bangi tetapi dipostkan sehari selepas kejadian..


*harapnya entry ini digunakan sebagai alat bantuan mengajar untuk topik "Penyalahgunaan Bahasa" :D




Salam kasih.

7 comments:

linn said...

lenkali amik je gambo dia nok. purak2 amik gambo seluruh kedai tu aa. mcm tak biasa jer :p

triple x malaya said...

sempat usha lagi yea..

zonaku said...

hehhehe.. pesal x roger aku???? dah dekat sesangat dah ler ngan mekdi tu.... kentut pun leh bau busuknya.......

adibah said...

linn - kalo sorang2 malu ler...


triple x malaya - dah dia duk sebelah.. tak pandang.. rugi!! hehe


zonaku - len kali.. kalo aku sesat kat sana.. aku roger kat YM okay.. :)

Kal Jis said...

wahh... seseorang owh... yerrr... hehehe...

zino said...

dah jadi trend zaman sekarang minum kopi berjam2 bukan berbual dengan sesiapa tapi dengan lappy hehe

kalau dulu kat kampong minum kopi berjam jam juga tapi bual kosong yg tak ada faedah nya hehe

edzlin007 said...

heheh bestnya...sangat tenang mengadap laptop di kopitiam. hmm... harap jejaka itu baca entry ni :D