Tuesday, November 13, 2007

Nostalgia





Aku masih ingat lagi, back in 1993, masa tu aku study kat Kuching. Lagu ni famous giler kat radio. Ada announcement kat radio KRU ada promo tour kat Amphitheatre, Kuching Waterfront. Apa lagi.... kitorang pun beramai2 la turun "pasar" (bahasa local yang bermaksud bandar). Bila sampai kat tempat tu.. punya la ramai orang.. walaupun hujan gerimis masa tu, audience macam tak kisah je.. kitorang setakat dapat berdiri kat kawasan kedai opposite Waterfront tu je sambil 'dengar' show petang tu. Kelibat KRU langsung tak nampak! Tenggelam dek keramaian yang sangat ramai itu. That was their first time in Kuching rasanya.. dan itu ler show diorang yang pertama sekali aku tengok.


I love this song. And dulu2 aku hafal lagu ni dengan part 'rap' tu sekali tau... siap dgn dance step pun aku ingat..

Tapi... itu dulu... ;-)



Enjoy the video!

4 comments:

CikTipah said...

eleh...memalu nak ngaku plek. bukan sekarang pun still ingat step kru tu semua kah? kenot imagine kalo uoll buat kt umah skarang ekekekek

Sept11 said...

CikTipah - ingat lagi occay!! kenot buat anymore.. habis runtuh seluruh pangsapuri ittew :-)

Megat Eusofe said...

aiyooo
mmg lagenda dah lagu tu
masa tu megat baru darjah 3
now dah 23 tahun dah
:P

errr...tu maksudnya
??

Sept11 said...

Megat - aiyoooo.... maknanya, masa tu megat masih kanak2 ribena lagi.. ;-)