Wednesday, May 7, 2008

Pelanduk Dua Serupa

Scene 1:

Venue : Bookshop IJN (yesterday)


Lady : Excuse me, are you Wan Ramlah?

Me : Er... nope.. (smile)

Lady : Oh.. sorry.. Muka you exactly macam dia..

Me : ..... (smile again!)


Mmmm.. pernah tak orang datang approach macam ni? Tiap kali jadi perkara macam ni, aku tak tau nak respond macamana. Rasa pelik.. tapi kata orang dalam dunia ni ada 7 orang muka sama kan? Mmm.. at least i know that one of them is Wan Ramlah. Hehe.


Seingat aku, itu adalah kali ke-2 aku di tegur macam tu. Kali pertama, yang aku rasa aku akan ingat sampai bila-bila adalah Scene 2 ini.


Scene 2

Venue : Tak ingat nama tempat
(2002 Most Eligible Bachelor Post Party..
WanAzlan menang.. yeah!!huhu)


Amoi : Excuse me, miss. Are you Shasha Cheah?

Me : Nope.. i'm not (smile)

Amoi : U r chinese rite?

Me : Nope.. i'm malay (pitam!! huhu)


Pitam aku!! Haha. Kawan-kawan aku (termasuk CikTipah) pakat duk gelakkan aku. Nak kata amoi tu mabuk, dia pegang 100plus can.. takkan mabuk 100plus kan? Patutlah amoi tu duk perati je. Sikit2 dia menoleh. Sikit2 menoleh. Rupanya muka aku macam kawan lama dia masa sekolah dulu. Huhu!


So.. aku dah tau ada 2 orang yang serupa tapi tak sama. And I need to find another 4, kan?


But I like the name.. Shasha Cheah.. sooooo........ comel kan, CikTipah? Tak gitu CheAh? Kan Nad?Hahahaha.


Take care everyone.

4 comments:

:: NbC :: said...

wah... dah baper nama dah setakat ni..?

cukup 7 kang leh panggil semua wat gathering.. ahaks ;-)

nad said...

sib baik shasha cheah,buatnye shasha saidin,,haru!!huhu

Sept_11 said...

pinky,

baru dua... tinggal lagi 4 beb! chaiyo! chaiyo!

Sept_11 said...

nad darling..

aiyoooo!! kalo shasha saidin harus pensan sister! huhu!