Friday, December 4, 2009

Ada Astro?

Tadi, aku sembang di YM dengan member lama... Jumpa semula di FB setelah bertahun.. bila lama dah tak sembang.. terasa ada sedikit perbezaan.. dulu dia lain.. sekarang lain.. dulu aku lain.. sekarang lain.. biasalah.. pantai pun berubah kan..

Cerita punya cerita.. tak sedar waktu dah lewat... Aku pun mulalah berhentikan chat secara berperingkat dan mengikut etika ber'chatting'. Eh.. ada ke etika chat eh??


Aku: Okaylah eh.. aku dah nak kena out nih.. ada kerja nak buat

Dia: Okay.. nice chatting with you

Aku: Me too.. see u again..

Dia: Okay.. see u.. bye..

Aku: Daaaaaaa!!! *sambil letak icon melambai

Dia: Eh? Kenapa?

Aku: Kenapa apa?

Dia: Kenapa kau type daaaa? Ada apa?

Aku: Daaaaa tu... tata@bye2 dalam bahasa Indon :-)

Dia: Owh.. bahasa Indon..

Aku: Ye la.. kan kat tv skrang ni banyak citer Indon..

Dia: Owh.. rumah aku takda Astro.

Aku: *speechless & terus sign out*



Rupanya kawan ku ini .. masih ada yang tak berubah.. Rupa2nya penyakit blur dia tu masih ada...!! Ekekekekeke...



Salam kasih.

16 comments:

mamai said...

ada astro kalau asyik service not available or bila hujan pun boleh sakit hati juga

A.K.U.D.O said...

dilarang dgn keras sinetron indon. ..dan walau astro byk channel, tapi tb nya ada satu saja...one two som lah..

edzlin007 said...

saya tau daa itu bye, tp tak tau lak ia bahasa indo. huhu tak penah tgk drama indonesia

adibah said...

mamai,
time 'service not available' itulah yang best untuk update blog.. haha


A.K.U.D.O
hehehe.. kalau ada anak2.. mesti
selalu channel kartun je kan? :-)


edzlin,
hehehehe... at least tau jugak makna Daaa tu kan? :-)

kirana said...

Bagus jgak takde astro. Citer2 kat astro bukan bagus sesangat pun. Asyik ulang2 je. Ngabih duit je mbayor nyer! Chehhhh....

adibah said...

kirana,
pa khabar kitak? lamak sik nagga koh..

betul jugak kan... kadang2 tu pagi petang siang malam.. citer ulang2...

ciktipah said...

aku pun tak tau daaa tu apa :p

adibah said...

ciktipah,
ngomong apa sih??? aku ngak ngerti! :P

afiq said...

tpi kan.. kadang2 blur2 nih.. sekali due comel.. bile kali ketige and so on.. cam nk sepak pon ade... kawan i lah...

cheqna said...

ekekeke..

nasib baik daa..kalau dada..

lagi susah nanti

hehehehe

Cik Cookie said...

Yg tuh laa yg akan kita igt kwn lama kita kan?

... said...

Salam. Ijinkan saya ngobrol di sini. Tapi enggak boleh ngobrol kuat2,nanti ketahuan nyokapku...Ahhh aku udah dipanggil nyokapku. Permisi,ketemu lagi ya bu...

adibah said...

afiq,
kalo dah berpuluh taun blur... sah2lah kena gelak secara orkestra kan??? haha


cheqna,
hahahaha.. *pensan!!

mari lagi ye.. cheqna!! :-)

adibah said...

cikCookie,
ye.. jadi 'trademark' dia tu.. :-)


...,
Waduh.. kok baru mentar udah mau pamit? Nanti mampir lagi ya, mas.. bisa aja kalo Mas mau ngobrol2 di sini.. Gratis.. ngak perlu uwang, mas! :-)

Jard The Great said...

ehehe.. aku pon ade penyakit blurr..

adibah said...

Jard,
rumah ko ada astro tak? hehehe...