Sunday, December 6, 2009

Mimpi Ngeri


Malam tadi ku bermimpi.. Dah lama tak mimpi yang boleh diingat walaupun waktu sudah terjaga. Tapi aku malam tadi.. aku ingat sampai ke waktu ini.. waktu aku type entry ni..

Kisahnya.. adalah group aku dan kawan-kawan.. Ada Mr. A, B, C, D dan Miss E, F, G, H. Kami sekumpulan macam kat satu tempat.. where we had something going on.. Dan tiba2.. aku diberitahu oleh Miss F, yang Mr. A dah meninggal.. So masing2 macam pelik. Kehilangan. Tak percaya.. sebab dalam mimpi tu Mr. A adalah ketua kami.

I saw Mr. A lying down.. terbaring macam orang yang dah tiada.. Yeah.. in my dream.. he's dead. Sudden death gittew... And everyone seems busy macam nak uruskan Mr. A. And yang peliknya dalam mimpi aku tu.. Mr. A yang dah mati ni.. which his body was lying down on the carpet.. boleh pergi jumpa orang.. untuk bersalam dan bermaaf2an.. dengan kawan2 ku.

Dalam mimpi tu aku tanya "eh.. bukan ke dia dah takda?". And a friend jawab "ye.. but selagi dia belum dikebumi.. he is free to go anywhere".. Boleh? Giler tak logik... hahaha...


Kemudian, datanglah Mr. A ni ke arah aku..



Mr. A : hai..

(.. waktu ini.. hati aku telah cair.... he look so gorgeous! huhu)

Aku : hai.. u are dead.

Mr. A : yes.. i wanna say goodbye

Aku: okay.. but.. just wanna let you know that i love u

Mr. A: me too.. i want to tell you that actually.. i love u too



and we were holding hands macam ni... and then.. he went off... sebab ada orang panggil dia untuk prepare himself untuk pengkebumian... sangat tragis!! :-(


Adoi... ntah apa la mimpi camni.. Ada ke mimpi orang mati..!! Tak lama lepas tu aku terjaga... dah kul 6.30! Lepas tu aku senyum sorang... sebab duk pikir.. "ada ke orang dah mati bleh bangun balik untuk jumpa orang to saya goodbye!!".. hahahahaha.. mimpi cakap omputeh plak tu... wakakkakakaka.. giler sewel!! :-)


Aku rasa ini semua gara2 membaca entry cik abang nih hari tu... Katanya...

  • owhhh yes saye suke yang ini... tepuk2 lah bntal smbil menyebut name pojaaannnnn hati anda sebelum tido... saye sudah try... berkesan... due hari selepas kejadian menepuk bntal.. sye di datangi mimpi mengerikan tntang si "dia"... miahahahhaha (afiq,2009)

Terus dapat nitemare akak dik... Hehehe.. Anyway... harap2 panjanglah umur Mr. A tu... insyaAllah..





Salam kasih.

16 comments:

JMR said...

bgun2 terus wat n3 nih..hehe
dapat ilham drmimpi ek..gud2..:-0

Cik Cookie said...

panjang umur and say i love u again.
the real 1.

adibah said...

JMR,
ni mimpi hari sabtu sebenarnya... and type entry on sabtu malam.. letak scheduled post pagi ni... :-)
singgah lagi ye, bro!


CikCookie,
hiks! malu ai!!! :-)

edzlin007 said...

oohh mcm tu ek. mlm ni nak try la.. :p

afiq said...

aaaaaaaaaahhahahahahahhahahahahhahahaha jap nk gelak puas2...


ahahhahahahahahhahaahhahaha

adibah said...

edzlin,
ye... cubalah... hahaha

adibah said...

afiq,
weh....!! apa gelak2???? ni suma ko punyer pasal dik!!

*garang mode!





ekekekekeke

afiq said...

owh okeh2... siriyus nih...
mmbetolkan awning**
nitemare shje... tiade pape yg belaku hendaknyer!

mamai said...

harap mati dalam beriman........itu dia bangun pasal hajat tak sampai

adibah said...

mamai,
mudah2an, insyaAllah...

hajat tak sampai ye..? ntah ler... aku anggap itu hanya mainan tido..

Lyn Yusoff said...

sounds great!!!
pernah dgr.. tpi tak pernah try..
leh try nih.. hehehe

aloy_paradoks said...

MIMPI? or ok... lambat lagi

adibah said...

lynn,
hehehe.. cubaler.. :-)

adibah said...

aloy,

tu ler.. aku tunggu nih.. :)

A.K.U.D.O said...

selalu mimpi berperang, dah bangun penat oooo..

adibah said...

A.K.U.D.O
perang?? owh... gerun..!