Tuesday, March 9, 2010

Time Bomb


Sejak hari Ahad, kesihatan terganggu. But, since there were lots of things to do.. aku gagahkan jugak.. And then, hari Isnin aku betul2 surrender. Started when, aku gi klinik.. then, bila dr. check BP it was tinggi melangit which dr. kata, kalo aku gi spital, confirm kena tahan. So.. untuk menurunkan BP, dr. bagi ubat.. suruh makan time tu jugak.. and then.. come back after 30 minutes untuk check BP lagi sekali.

Aku keluar dulu, gi breakfast, roti bakar & teh o suam.. the best meal whenever i'm sick.. then.. aku jalan balik ke klinik untuk jumpa dr untuk check BP again.. Masa jalan dari kedai to klinik..aku rasa melayang-layang already. Rasa macam ditiup angin. Bila dr. check BP, my bp dropped drastically. Dr. suruh rehat, and after 20 minutes baru boleh balik.

Dari klinik ke kereta which was only 100meters away.. aku rasa macam sangatttt jauh. Melayang-layang.. Buka pintu kereta, start engine, on aircond, turunkan seat.. aku rehat dulu 10 minit. Then only, aku rasa okay.. baru drive balik. Bila naik lift pun, rasa melayang-layang..


And once I reached home.. aku baring.. Bangun cuma untuk ke toilet. Then baring. Dan baring. Dan baring. Sampai ke malam. The next day (today), aku gi klinik lagi. Mintak MC, sebab really tak larat.

Now only.. Alhamdulillah.. rasa sehat sikit.. and ready to go to office tomorrow...


Just that sometimes.. I tend to forget.. to appreciate and love myself.. :(



Salam kasih.

6 comments:

Lyn Yusoff said...

Kak mimi,
get well soon kak..
jgn lupa makan ubat..
take care
*hugs*

Cik Cookie said...

rehat secukup2nya.

mamai said...

kawan selain rehat kau kena banyak bersenam

edzlin007 said...

Huhu get well soon ya... next time minta sesape temankan ke klinik..

zonaku said...

bahaya tul perbuatan itu....... dah nama time bomb, it can goes off anytime...

take good care of urself

adibah said...

thank you my frens...

aku sekarang sedang cuba berehat, insyaAllah..

lagipun aku dah lama tak gi jalan2 kat tasik.. tak bergerak sangat..

semoga kita semua diberi kesihatan yang baik, insyaAllah