Friday, September 18, 2009

Maaf Zahir Batin

gambar dari google image


Sempena menyambut Syawal 1430 Hijrah, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin untuk semua teman2 di blog ini.. sama ada bersuara ataupun tidak (silent readers). Maaf kalau ada tulisan aku yang membuatkan hati tersinggung. Maaf kalau ada perbuatan aku, membuatkan terasa hati.. sama ada secara sengaja ataupun tidak.

Dan kiranya ada sesiapa yang telah buatkan aku tersinggung atau terasa hati .. jangan risau.. sudah aku maafkan segalanya..

Kadang2 bila bermaafan sempena Aidilfitri ini.. sangat mudah untuk dilakukan dikalangan kawan2.. yang mana pastinya tidak ada apa yang perlu dimaafkan.. Ringan tangan untuk bersalaman.. Tetapi dengan musuh, dengan seteru, dengan orang yang kita dendam, kita marah, kita rajuk.. memohon maaf itu adalah satu perkara yang sangat sangat sukar... kerana masing2 dengan pendirian masing2.. Adakah itu namanya EGO? Ataupun PENDIRIAN? Wallahualam..

Aku harap agar Syawal kali ni memberi seribu rahmat untuk kita semua.. Raikanlah dengan ibubapa sekiranya mereka masih ada... ambillah kesemptan ini untuk memohon maaf, bermaafan, peluk dan cium tangan mereka.. . kerana aku rindukan semua itu.. kerana ayah dan mak sudah tiada...

Hati2 di jalanraya ye.. untuk yang memandu... macam kata iklan "kalau mengantuk berhenti dulu, tido ataupun rehatkan diri.. dan untuk yang 'terbang' ke kampung dengan MAS ataupun AirAsia.. please fasten ur seat belt all the time ... hehe..



Salam Aidilfitri.. Maaf Zahir Batin.. Salam kasih..

16 comments:

sitekateki | dD said...

selamat hari raya kak dibah...
maaf zahir batin ye...kalau ader salah silap dlm berbahasa walaupun hanya didalam blog nie...minta mahap yer...

selamat hari raya...enjoy raya puas2 tawwww...

patungcendana said...

selamat hari raya dibah...

eh...17/10 ada lagi event mimpi...nak gi tak?

edzlin007 said...

eh kak dib. sorry sangat2. abaikan comment sebelumnya. salah tempat daa... (inilah akibatnya blog walking bagai...huhu)

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

mamai said...

adib selamat hari raya buat kamu
maaf ku ppohon andai ada salah dan silap kala berkata

Belladonna said...

Adibah, Selamat Hari Raya Aidilfitri :)

adibah said...

dD,

Selamat Hari Raya Aidilfitri... maaf zahir batin..

Selamat meng'vogue' di hari raya hehe..

adibah said...

patungcendana,

selamat hari raya.. maaf zahir batin..

17/10 tu minggu aku exam.. aduh!!

adibah said...

edzlin,

salam aidilfitri.. maaf zahir batin

adibah said...

mamai

selamat hari raya.. maaf zahir batin..

adibah said...

belladonna,

selamat hari raya.. maaf zahir batin..

aloy_paradoks said...

anuar zain raya kat mana ar..

adibah said...

aloy,

cuba kau carik dia kat ShahAlam tu.. mesti jumpa..

*aku ingat nak curik dia bawak balik kampung aku.. tapi aku taknak jadi muka depan HMetro.. hahaha

aloy_paradoks said...

kalau muka belakang nak tak?

patungcendana said...

re:...mamanya di belakang camera daaa...hehe

adibah said...

aloy,

kalo muka belakang.. aku kena fikir..sukan apa yang paling sesuai.. haha

adibah said...

patung,

mama di depan kamera takdek? hehe