Monday, September 14, 2009

Rezeki Ramadhan

Alhamdulillah.. berjaya juga bertambah setahun umur aku. Kalau sebut umur.. rasa macam dah tua.. tapi kalau lihat dari hati&jiwa.. masih lagi muda.. haha..


Aku dapat gift ni dari adik2 aku, Baizura & partner. Gold pendant. Dah lama dah aku tak terima hadiah berbentuk gold ni sempena birthday. Dulu2 pernah dapat gold bracelet dari my ex. Cantik... harga dalam RM2K. Sudah aku pulangkan masa break-off dulu. Tapi kengkadang rasa nyesal pulak pulangkan kat dia.. Kalo ikut harga sekarang mau dapat dalam RM3-4K.. bleh tukar gelang baru.. Ekekeke...

Back to the pendant... kata diorang, A tu sempena nama aku, Adibah.. dan nama partner Baizura.. dan A adalah untuk kecemerlangan dan kejayaan dalam hidup. InsyaAllah.. mudah2an. Thank u so much adik(s).. .love it..! Skrang aku kena carik rantai pulak.. hehe..



Pagi esoknya.. sebelum subuh.. aku terima hadiah ni pulak dari CikMatkhair&isteri, Nora & Fara.. Oven Letrik..!! Wahh.. sangat terperanjat...!! Hehe.. Aduhai.. besar giler.. payah gak nak bawak balik ni.. Depa tanya kat aku dulu2... apa lagi electical goods yang takda kat umah.. aku pun sejujurnya menjawab.. "Oven letrik takdak..". Rupanya betul2 diorang hadiahkan aku benda ni.. Lepas ni boleh lah aku try buat Ayam Rosemaria hasil didikan dan tunjuk ajar Tijah ittew... Terima kasih bebanyak ye... (kalo hadiah besdey leh dapat oven letrik.. kalo kawen nanti aku nak mintak peti ais laa.. mesti dapat kan....? huhu)



Sebelum tengahari... aku dikezutkan pulak dengan bouquet 12 kuntum ros biru.. kiranya ini adalah kesinambungan dari hadiah yang aku terima tadi... Sangat cantik.. aku suka..!! Terima kasih bebanyak.. really appreciate it... !

Murah rezeki aku, bila besday di bulan Ramadhan ni.. Biarlah orang nak kata celebrate birthday, bagi bunga ni bukan budaya kita dan budaya ni sebenarnya semata2 menguntungkan orang business.. Tapi, setidak2nya.. benda ni mengeratkan lagi silaturahim sesama insan.. ye dak? Kalau untuk business.. elok jugak.. boleh jugak menjana ekonomi negara kan? Hiks!

Bayangkan kalau kita ada business kek. Majority orang beli kek untuk celebrate birthday anak2, family, untuk hantaran kawen dan sebagainya.. (sebab aku rasa kalo ada kenduri arwah ke.. tahlil ke... orang tak beli kek..) kalau orang tak nak celebrate birthday atau bagi hantaran kek for a reason itu bukan budaya kita.. sapo pulak nak boli kek tu nanti? Kannnn CikTipah kan....?? Titiba nama ciktipah keluar lam citer nih.. ekekeke...

Alhamdulillah.. murah rezeki aku Ramadhan kali ni... Aku berdoa semoga kita semua beroleh keberkatan di Ramadhan al-Mubarak ini.., InsyaAllah..



By the way.. talking about birthday gift.. aku harap sangat buku ini sudah selamat sampai ke tangan tuannya..




Salam kasih.

18 comments:

Monkey D Luffy said...

mahalnya hadiah... jeles ni

adibah said...

Kapten,

birtday ko biler ye?

khairul onggon said...

Yerrr... byknya hadiah... untung ktk.. ya tanda rami urg syg kat ktk.. adibah.. Selamat hari raya aidil fitri.. maap zahir dan batin.. maaf mun sepanjang kmk berblog ada trsalah taipkah apa... :)

jemarisepi said...

Wahhh..Birthday prsnt yg mengghairahkan.Harusss...

Lyn Yusoff said...

bestnyer dapat hadiah mahak cam gitu. Murah rezeki dibulan ramadhan yer..

citahrudin said...

best nye dpt adiah...

nak juge...huhuhu

ciktipah said...

loket "A"? ai loikeee "A" :p

mamai said...

wah meriah hadian adib...aku cuma hadiakahn doa buat kau yer

Adiwarnatasya said...

Kanda;
Bestnyerr dapat oven letrik:)...

Harapan yg sama;
Semoga buku tu dah ada kat tuannya...

addyaholix said...

kamu untung kakdib. kamu dikelilingi manusia yang selalu sayangkan kamu =)

adibah said...

onggon,

Alhamdulillah...

Selamat Hari Raya untuk kitak juak.. maap zahir batin.. bila pulang ke Kuching tek?

adibah said...

jemarisepi,

tu la.. harus lepas ni rajin bakar membakar... kasi bakarrrrr~~~!!! hehe

adibah said...

Lyn,

Alhamdulillah lyn... rezeki dan dugaan di Ramadhan kali ni

adibah said...

citah,

mai sini.. :-)

adibah said...

ciktipah,

of koz i know u like A... huhu

adibah said...

mamai,

Alhamdulillah ,,, mudah2an doa kau untuk aku yang baik2 aja..

terima kasih :-)

adibah said...

natasya,

mudah2an... terima kasih banyak2 natasya... *hugs

adibah said...

addy,

Alhamdulillah... kau pun beruntung juga Addy... percayalah!