Sunday, August 24, 2008

Di Sebalik Kenduri

Alhamdulillah, kenduri arwah & tahlil sempena nak sambut Ramadhan berjalan lancar Sabtu lalu. Ramai jugak tetamu yang hadir. Sambil kenduri, sambil tanya khabar my sis, who just got discharged from HUKM the day before.


Busu, Aliya & Aini

Anak2 Busu, sibuk membelek album gambar lama-lama. Terjumpa gambar2 Busu & me, masa Busu teenager dulu.. err.. i was 6 kot.. masa tu. Anak2 duk pakat giggle2... tengok mak nya berseluar jeans paras lutut! hehehehe.. Ingat lagi masa kecik2 dulu, Busu akan bawa balik buku cerita tiap kali dia balik dari USM. Dan, hasilnya semua orang simpan impian yang sama.. "nak masuk U macam Busu".


Abang

This is Abang, anak Busu yang sulung. Abang nyorok muka bila Dikna amik gambar dia... He had just completed his A Level program. InsyaAllah akan terbang ke Australia next year. He got full mark for his final exam. Full mark 15 points ya? Aku pun tak tau.. hehe. Abang is my cousin lelaki yang paling rapat sekali dengan my family. Congrats Abang! I'm proud of you.. and so does MakWa & PakWa if they're still with us.


KakCik

Rasanya.. KakCik pun sama ngan Abang. Sepanjang dia sekolah she had never get other than 1st place. She'll be taking PMR this year, and been maintaining 9As in her exams. Good luck, darling! Kitorang duk menyakat dia.. "KakCik, cuba kalau buat exam tu.. walaupun KakCik tau jawapan dia.. buat2 la salah ke.. ataupun jawab sambil tutup mata ke... cubala bagi salah sekali sekala" Hehe. I could still remember how Busu motivate us to study. And I'm definitely sure she did the same to her kids. Alhamdulillah, anak-anak Busu semuanya brilliant dan baik tingkah laku.


Me & BabyHanan

Comel tak anak jiran sebelah rumahku? Comel kan? Belum masuk 4 bulan, tapi cerdik sungguh. My Acik jaga dia bila mak dia gi keje. Bila dapat kat aku... habis ku timang2, ku gigit2.. Hehe..


Chak!

Mudah-mudahan akan diberi peluang punya anak sendiri, InsyaAllah.. Errmm... bapaknya siapa ya..? hehe.


Salam kasih.

4 comments:

CikTipah said...

disebabkan uols tolong bagi tajuk di blog ku ittew, mek pun nak tolong jwpkan soklan yg kt bawah sekali tu bleh????

jwpnnye adalah.....A.V. or A.C????

buleh??????

ekekekeke

Sept_11 said...

*pitam!

Ad said...

wah.gmbr terakhir tu ala2 iklan ubat gigi kayu sugi colgate!!

Sept_11 said...

hehehe.. seronok duk melayan sibaby tu