Sunday, November 29, 2009

Cemana Tak Gemuk...bira!!


Salam Iduladha untuk semua... Bagaimana sambutan ye...? Tahun ni keluarga besar aku beraya di Kem Herba Sg. Congkak.. ramai2 kat sana.. Semua kazens & kazen-in-law pun ada sekali.. jadi sangat meriah sekali.. terutamanya sessi bergossip dan mengupdate latest news kaedahnya...

Rendang, ketupat Adabi.. masih ada.. ditambah pula dengan soto yang mabeles.. owh ye.. ada juga pulut yang ditanak untuk dimakan bersama rendang daging.. dan kuah kacang yang dibuat untuk dimakan bersama ketupat Adabi. Tak lupa juga, cubaan pertama untuk membuat Sambal Goreng Jawa sebagai juadah hari raya.. Nampak gayanya, cubaan pertama itu berjaya.. oleh itu.. mulai tawun depan.. wajib ada Sambal Goreng Jawa ini..

Gambar takda ye teman2... sila imejin sahaja... hehe..


Itu adalah kisah hari pertama..


Hari kedua.. berlaku sessi berjalan2.. Aku, mysis, Nad & Julie ke Alamanda, Putrajaya.. Kenapa aku suka sangat gi sana.. hanya Allah jer yang tahu sebabnya.. Aku pun pelik.. suka benor aku gi sana.... Sebelum drive balik ke rumah.. singgah di Secret Recipe Presint 14 (sederet ngan Mydin) untuk sessi memanaskan badan. Hujan lebat you... jadi singgah ler.. lagipun memandu di waktu hujan lebat adalah merbahaya ye teman2...


Rupa2nya ada promosi minum petang.. Beli satu kek, dapat kopi secara gratis. Gratis itu bermakna percuma. Percuma itu adalah free. Jadi kami pun order ler...

This is Nad's Nugget Cake ke apa ntah namanya..


This is Julie's Chocolate Indulgence yang sangat popular..


This is my caramel cream cheese ... sodap eh...


And my white coffee.... yummy..!!




Cuba membuat aksi kuwus hahahahahaha.. Ye.. sepanjang Idul Adha ini.. makanan adalah meriah sekali.. makanan di mana saja aku berada.. Cemana ler.. tak gemukbira!!! Hahahaha... Gambar mereka2 yang lain.. mysis, Nad & Julie pun takdek.. sebab mereka semuanya kurus.. hahahaha.. sila imejin sahaja.. hahahaha..


Salam kasih.



16 comments:

patungcendana said...

nak jugak....:-D

Tijah said...

a'ah la. dah kuwos. hikhik

adibah said...

patungcendana,
mai ler sini...!! hehe


tijah,
hahahahaha... mana yang kuwos nok?? ceminmata aku ke?? ekekeke

mamai said...

nak juga kek tu

afiq said...

isk..iskk.. alamnda ade ape kak?? x penah ku jejak kaki ke situ...wakkakaakka

adibah said...

afiq,
macam2 ada.... sila..sila..!! hehe


mamai,
sila ke link yang diberi.. bleh order online tu.. :-)

adiwarnatasya said...

Owahhh:)
Bestnyerr Kanda dpt makan Kek Secret...
Nak2 pulak Indulgence my feveret:)
"Aksi Kanda sungguh menggoda;)"

adibah said...

natasya,
hahahaha... lawak ler natasya nih.. hahaha

kak wos said...

wow!
runcing la dagu yu!
botox ker?
ngahaha!!

edzlin007 said...

wahhh sedap semua tuuu.... raya akak pun sangat meriah nampaknya.
salam aidiladha.


suka ke secret recipe, tp tak minat kek, kalo makan pun brownies je.

adibah said...

edzlin,
nanti try the new menu nak? laksa sarawak..

adibah said...

kakwos,
original yew.......!!! aku guna petua AhKakNita... berwudhu selalu.. ekekekeke

nord@esntek73 said...

x per..mkn la selagi kita leh mkn..nnti dah x leh mkn kang susah lak...sambil2 tuuu senam ler...

adibah said...

nord,
ye betul... :-)

terima kasih sudi singgah.. datang lagi ye.. :-)

farra8979 said...

nampak sgt sedap..

adibah said...

farra,
memang sedap.. lagi2 sambil melayan gosip2 terkini dan kopi panas.. :-)

singgah lagi ye..