Wednesday, November 25, 2009

Mau Poligami?


Disklemer: Entri ini tidak ada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.. kalo ada persamaan, adalah secara kebetulan sahaja... tak sengaja la namanyer tu.. Salam Aidiladha..



Aku sekarang ni addicted to Zuma Game. Sedang giler menghentam bola2 berkaler2 ni.. nak reverse la.. nak bom la.. nak tembak bebanyak la.. Memang layap bak kata orang Sarawak. Layap itu bermaksud khayal ye adik-adik... Aku main Zuma yang adventure tu.. jadi bertukar-tukar bentuk 'path' yang ada.. Ada yang satu jer lubang tengkorak..ada yang dua.

Dalam bermain game ni.. fikiran kita berjalan jugak.. Macam-macam yang aku duk fikir sebenarnya.. sambil main Zuma nih.. macam2.. kreativiti muncul bila duk melayan batu berkaler kaler nih..

Bila dah sampai level 2, akan muncul 2 kepala tengkorak nih.. Bola kaler2 ni datang dari dua arah yang berbeza.. arah kiri dan kanan.. atas dan bawah.. Jadi. kena pasang strategi.. ecewahh.. !!! Ye kawan kawan.. nak main game pun kena ada strategi.. mana satu nak tembak dulu.. kejap belah kiri.. kejap belah kanan kena attack. Mata kena cekap, tangan kena laju.. mouse kena canggih ye.. kalo mouse lembab.. mata tak cekap.. tangan selow.. kemsalam!!



Memula level 2 rilek lagi.. bleh sambil2 tengok FB sapa yang update status.. Tapi dah sampai level 5 nih.. mula kelam kabut lite2.. ada yang nak kena letup, nak kena reverse.. macam-macam datang serentak.. Kalo tak biasa tu.. berpinar jugak biji mata...

Titiba.. aku terfikir.. mmmm... "Sapa nak poligami, kena try ini.. prektis untuk berjaya berpoligami.." hahaha.. Cemana leh kesitu ye....?

Ye lah kan.. imagine, u have two wives ataupun two (or more) girlfriends and a wife..(gila statement!!) ... aku rasa your life would be like this level kot.. Sorang ajak lunch, sorang ajak breakfast, sorang merengek nak mintak top-up, sorang mengiaww nak suh belanja beli baju; sorang ajak naik keta, sorang ajak naik moto; sorang merayu2 ajak gi klenet, sorang lagi suruh bank-in duit nak beli tiket nak balik raya haji.. aduyaiiii.. mau pengsan kan?

Lagi2 la nak raya2 ni.. cuti sekolah ni.. Yang sulung ajak balik kampung dia.. yang bongsu pun ajak balik kampung dia. No. 1 ajak gi Bandung, yang No. 2 ajak gi Phuket.. cemana agaknya ye.. ?? Hmm... perlu ada strategi... kerana bak kata P.Ramlee '.. jangan sampai hai pecah tembelang..."

So, aku rasa level ni sesuwai untuk prektis 'cara-cara untuk berpoligami'. Bagaimana mau kasi settle dua bahagian dalam satu masa.. Its like kena entertain 2 different entity at one time. Kena hati2.. kalo tak nanti.. abis terngaga tengkorak tu... huhu.. Amacam? Ada berani??? Muahahahahahahahhaha....



Salam kasih.

16 comments:

safina said...

tk dapat bayangkan, tp tu lah, pun kreatif jugak kalau asyik kena fikir alasan je kan ?

A.K.U.D.O said...

great! hahaha..

adibah said...

safina,
ye.. betul... :-) Jangan kantoi sudah..


A.K.U.D.O
hehe

ciktipah said...

siap ada yg ajak gi bandung tu mek tak tahan. sib baik laa takde kena mengena dgn sesapa kalo tak aku dah mintak kontek no nak ajak pi sesama dah.

tp i oso loike zuma. dan terlebih loike lagi pada penyanyi lagu yg sedang berkumandang ini hikhik.

adibah said...

ciktipah,
ye.. sila berpegang pada disklemer ittew.. :-)

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

slamat raye..

mamai said...

adib kalau game nie aku memang fail

hans said...

hahah
aku xsuka zuma sebab bola dia tu slow sangat
aku main game lebey kurang zuma tapi tembak guna ladybrid
huhu
apa2pun
slmt ari raya aidiladha
makan lembu jgn bebanyak
kang darah tinggi
huhu

edzlin007 said...

hahahaa saya yg selama ini main game zuma pun tak pernah terfikir poligami. hebat pemikiranmu.

selamat menghabiskan level. leh berpeluh kalo nak abiskan level yg sukar

aloy_paradoks said...

tak berani,,, tak tau pun..

patungcendana said...

gitu....

re: dalam hati ada nama lain? err...nama siapa tu?

adibah said...

edzlin,
ye.. boleh khayal duk layan zuma nih.. Selamat Hari Raya :-)

a.k.u.p.e.n.t.o.i
salam iduladha..

mamai,
bagus..! maknanya kau seorang raja cinta yang setia.. hehehe

adibah said...

hans,
ladybird pun pandai menembak ye.. ekekeke..
salam iduladha untuk kau jugak.. aku tak makan daging pun..

adibah said...

aloy,
selamat hari raya korban..


patungcendana,
entah.. aku takleh baca hati.. hehe

adiwarnatasya said...

"Salam Aidil Adha Kanda:)"

adibah said...

Natasya,
salam iduladha... :-)