Tuesday, November 17, 2009

Tulis Dari Hati


Ramai jugak kawan2 yang tanya kat aku.. kenapa dah tak kerap update blog macam dulu.. Aku cuma jawab, aku busy.. memang betul pun aku busy.. dengan kerja, dengan study, dengan personal life. Aku ingatkan masa cuti semester (yang tak sampai sebulan) yang lepas.. nak jugak aku menulis entry banyak2 dan buat scheduled entry, dalam sehari ada 2-3 entry auto published, tapi lain pulak jadinya.. Aku jadi sibuk dengan urusan peribadi.. ke sana ke mari.. hinggakan kadang2 cuma dapat tidur malam untuk 2-3 jam sahaja..

Tadi, aku online chat di facebook. Ternampak kawan aku ni.. yang amat jarang sekali online.. dan sekali lagi.. aku ditanya soalan begini..


why u kurang update your blog nowadays?



Sebenarnya aku dah hilang rasa untuk menulis. Aku dah tak tau nak tulis apa.. Hilang. Dan tadi baru dia sedarkan aku semula.. yang selama ni aku selalu menulis dari hati. Ye.. nak update blog perlu ada hati, ada perasaan.. kalau takda rasa.. jari jemari akan jadi kaku di keyboard. Tak bergerak. Beku. Seperti biasa.. aku selalu kalah dengan kawan aku ni.. dia yang mampu baca hati aku. Selalu. InsyaAllah.. aku akan rajin menulis lagi... dari hati.



Salam kasih.

10 comments:

Mr PenyuBiru said...

patutlah lama menghilang.. takpe tak ur time.

dan mmg betul, jika menulis dari hati,barulah seme bende yg nak ditulis menjadi.

adibah said...

mrPenyubiru,
lama ko tak singgah... sehat ke?

mamai said...

betul kata kawan kau tu mesti mau ada hati.....

adibah said...

mamai,
kan...?

afiq said...

memang benar semate mate benar okeh... di permulaan blog aku..ecececcece...bnyak mereke..
skang..bnyak dri tulus hati ku..... pendek kate..kalo xde hati nk menulis..memang x jdik punyer nk blogging!

Lyn Yusoff said...

patut lah dah lama tak update..
ade masa update yer kak..

zonaku said...

kadang2......

adibah said...

afiq,
kau pun merasa begitu.. owh.. tidak ku sangka.. ekekekke. Tapi siriyes... akak suker baca blog ko dik... bak kata owang kampung akak.. "very entertaining".. gittew..!!


lyn,
ye lyn.. kadang2 ada masa, takda mood, kadang2 ada mood, takda masa.. :-)


zonaku,
setuju...!

edzlin007 said...

menulis dari hati adalah tulisan paling menarik untuk dibaca

adibah said...

edzlin,
bila kau nak mula menulis...? lets share what ur heart says..:-)