Monday, November 30, 2009

Tidur Time


Tadi sambil2 tengok Oprah Winfrey Show di Hallmark Channel.. ada keluar ads sempena Biggest Loser Asia, tentang tips untuk kuwos.. dan katanya.. ikut pemahaman aku ler ye.. adalah.. tidak elok tido kurang dari 5 jam.. sebab boleh memberi kesan kepada berat badan.. boleh obese.. Kekurangan tido juga ada kena mengena dengan hormon.. dan sebagainya.. seperti yang ditulis di website ini.. boleh tengok kat link yang ini ye... sila klik di ayat ini..


Oleh kerana itu, malam ini.. aku akan cuba untuk tidor awal.. Kerana, tiap2 weekdays, aku perlu bangun sebelum 5am. Jadi kalau ikut seperti kata ads kat tv tu.. aku perlu tido selewat2nya jam 11 supaya total sleeping hrs akan menjadi lebih dari 5 jam. Untuk itu.. malam ini.. harusnya tido awal..



Selamat malam semua..! Jangan tidur lewat2 ye... nanti bertambah berat badan.. hehe.. Jom tido jom!


Salam kasih.

17 comments:

Lyn Yusoff said...

Lyn pun dah nak tidur ni..
nite kak..
sweet dreams.... :)

mamai said...

kau sepatutnya tido awal la adib tapi aku takut kalau terlebih tido

Tijah said...

jom2...jgn update blog mlm2 lagi kannn?

kak wos said...

kakwos hari2 tido cukop 7 jam. tp gumok gak?
tak caya aa...

patungcendana said...

sah2 la berat badan aku akan bertambah....huhuu

re:...bila nak gi sg lembing?

addyaholix said...

mungkin sebab tu berat saya makin bertambah kak, tidur selalu jam 2 pagi. sehhh!

edzlin007 said...

bagus2. tidur yg cukup juga akan buat kita sentiasa ceria dan segar di siang hari. blajar apa pun senang dapat

aloy_paradoks said...

ha! mana boleh! kita bukan muhrim la..

adibah said...

edzlin,
betul! betul! tapi masa jadi student la aku paling kurang tido.. duk berborak sampai tengah malam..hehe

adibah said...

patungcendana,
kena tido cepat tau..!!:-)

sg lembing? insyaAllah..

adibah said...

Tijah,
ye nok.. aku buat scheduled entry jer sekarang nih..

jom tido! :-)

adibah said...

kakwos,
kakwos gumuk?? aku tak caya!! haha

adibah said...

mamai,
ye.. aku selalu tido awal time weekend.. pelik kan?

adibah said...

addy,
kena tido awal.. 3 jam tak cukup! :-)

adibah said...

lyn,
gudnite lyn... sweet dream.. :-)

adibah said...

aloy,
kalo macam tu.. kena la berjaga 24jam! haha

aku dan hidupku.. said...

lawa..blog nie....
hehehehehe