Monday, March 10, 2008

Situ Sana Sini

Di sana sini semua orang sedang rancak bergebang tentang keputusan PRU 12. Dari pakcik-pakcik yang 'lepak-lepak' di kedai kopi, ibu-ibu yang sedang membeli belah di pasar-pasar hinggalah ke juragan-juragan yang tersedak/tersentak kerana berlakunya kejatuhan Kuala Lumpur Composite Index hari ini; (dikatakan paling teruk dalam dekad ini). Klik sini untuk cerita sepenuhnya.


Ramai juga bloggers yang menyatakan pendapat mereka di blog masing-masing. Dengan pelbagai versi yang lahir dari pemerhatian mereka. Dan di sini aku ingin berkongsi dua write-up yang menarik perhatian aku. Kenapa? Kerana ke'neutral'an dalam penyampaian. Idea yang bernas, bersahaja dan mudah difahami.Untuk baca tulisan Jimi, sila klik di sini.

dan

Untuk baca tulisan K.Fiebie, sila klik di sini.Perlu diingatkan, kedua-dua penulis bukan calang-calang orang ya.. mereka punya ilmu dalam sains politik, bukan menulis hanya sekadar berpandukan gosip sana sini atau mendengar omong kosong di kedai kopi!Selamat membaca. To Jimi and K.Fiebie, thank you so much for sharing.
Take care everyone.

No comments: