Sunday, September 28, 2008

Cahaya di Aidilfitri

YM Chat with my buddy.

Aku: Selamat menyambut aidilfitri, maaf zahir batin

Dia78: Salam aidilfitri to you too.

Dia78: Be strong... i know its going to be a sad raya for you and your sisters...

Aku selalu kalah dengan kawan aku yang sorang ni. Dia boleh baca apa yang sebenarnya ada dalam hati aku. Always.

Satu hari masa driving, kat radio ada lagu Cahaya di Aidilfitri nyanyian Black Dog Bone. Aku sebak bila dengar lagu tu. Sambil driving, sambil kesat airmata. Aku teringin nak letak lagu tu kat blog, tapi.. aku tak mampu.. Kalau korang terdengar lagu tu di radio etc., korang dengar lah liriknya.. Ataupun, macamni lah.. biar aku sertakan liriknya dalam entry ni.. okay?


Black Dog Bone - Cahaya Aidil Fitri

Bila tiba hari raya
Semua insan bergembira
Tetapi bagiku hanya kesedihan
Yang menyelubungi hidup

Ayah dan juga ibuku
Telah pergi selamanya
Terbiarlah aku ibarat musafir
Yang haus di padang pasir

( korus )
Siapakah yang sudi
Menghulurkan simpati
Kepada nasibku ini
Agar dapat kurasa
Nikmat di hari raya
Seperti insan yang lain

Ku meminta dan berdoa
Kepada Yang Maha Esa
Tabahkan hati berilah pedoman
Cahaya Di Aidil Fitri


Salam kasih.

2 comments:

CikTipah said...

uols

last 2 days masa dok dlm jem nak gi ofis mek dgr lagu ni dan tingat kt uols. mmg laa lagu ni sedey sgt. mek yg takde kena mengena pun leh bergenang2 air mata tawww.

alaaa...takmo ah sedey2 ni iskk. serius mek dah leleh ni uols.

SeptemberSebelas said...

Uols,

Ittew ler.. mek tengah menahan sedey. Nasib baik ada agenda lain di Syawal ni, boleh jugak alih konsentrasi. Hati2 memandu uols.