Friday, February 20, 2009

And You Don't Be Notty!! *wink2


Petang tadi, aku perlu ke hotel tempat kami Hi-Tea esok. Untuk tengok stage. Tengok set up. Buat sound check (dengan menyumbangkan beberapa lagu).. Kalo time aku nyanyi mikropon tak pecah, cawan tak pecah, stage tak roboh.. kira okay la untuk esok. Perfect!!


Jadi bila dah pukul 5 petang, aku call Temanku. Tanya laporan trafik dan memberi pesanan keselamatan jalanraya. "Jam but slow moving" katanya. Bila dia kata slow moving, aku pun.. nyanyi lagu penutup (sempat lagi tuhhh.. hehe), kemudian mintak ijin dari KakLin & CikMatKhair untuk balik. Pergi jalan kat lift, tekan butang ke atas untuk ke tingkat 3 tempat aku park kereta. Ting..! Pintu lift terbukak. Ada elderly couple omputeh. Depa senyum.. aku pun senyum.


Berlakulah dialog ini di dalam lift ittew:


Auntie Omputeh : You going up?

Aku: Yea.. 3rd floor. To the car park.

Auntie Omputeh: (Cakap kat Uncle Omputeh) She knows we're going up.

Aku: (Senyum) Are you on your holiday? (Apake bodo nyer soklan aku kan?? Takkan lah dia keje kat hotel nihh)

Auntie & Uncle: Oh yeah.. we're on holiday.

Aku: Owh.. hope you have a great time here. Enjoy your stay here yea..

Auntie & Uncle: Thank you.

Pintu lift pun terbukak...


Aku: Okay.. Have fun.. Bye2.

Auntie: Bye2. And you don't be notty!!




Lepas dia abes je sebut perkataan notty tu.. dia kenyit mata kat aku dengan gaya yang sangatttt comel & cunning!

Aku terus terkedu.. dan aku gelak besar!!! Bila on the way gi kat keta.. aku terfikir2 jugak.. masalah nih.... masalah...! Masalahnyer....

CEMANA NENEK OMPUTEH TU BOLEH KATA CAMTU YEK???
NAMPAK KE AURA NOTTY ...
PADA KESUCIAN WAJAHKU INI...!!!!?????

HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!
Salam kasih.

8 comments:

ciktipah said...

ko komfem ke naik lift sorang2 nok? mek saspek auntie tu nampak lg sorang disisi uols tu. tu yg jadik noti2 tu hiks.

adibah said...

CikTipah,

Hanya aku sorang je nok...! Berpakaian pejabat dan menutup aurat. Musykil kan?

zino said...

ada jeling kat uncle tu ke.. pasal tu dia kata dont be notty.. hehe

adibah said...

Zino.. rasanya takda kot. Kot2 kalau tadi ada anak bujang dia sekali, kemungkinan menjeling itu adalah tinggi. Hehe.

cokolat said...

kau notty rupanyer ek??? haaaaaaaaaaa.... orang tua pandai tengok nok walaupun dia orang tua omputih... haha!

adibah said...

Cok,

Len kali kalo aku jumpa nenet tu.. aku nak mintak no.! Hahahahahaha

KM:) said...

mmmmm!! aura kenotian terserlah erk bila terpandang pakcik omputih tu erk?...ooOOOOOooooOOOoo!! uols taste orang tua erk? speku liar nih kan kikiki..

adibah said...

KM,

I didn't look at him pun.. saja je mokcik omputeh tu.. serkap jarang..!

I taste dengan orang tua 4 tahun dari I.. hahahahhaha :-)