Friday, February 13, 2009

Tak Lah...

Ada orang tanya kat aku:
Esok celebrate Valentine kat mana?


Jawapannya sangat mudah.. "Mm..tak lah.. i'm not celebrating." Aku tak celebrate pun. Tak pernah pun celebrate Valentine sebab dah tau apa maknanya sambutan Valentine itu. Walaupun ditukarkan dengan nama Hari Kekasih atau Hari Kasih Sayang whatsoever, personally, aku tak sambut pun.. and so does Temanku. Definitely sure on that.

Kita semua tau kan..apakah punca sambutan Valentine ini. Kalo tak tau, sila google sendiri ya! Hiks! Seingat aku sambutan Valentine's Day ini, mula famous masa zaman aku study di ITM dulu. Dan sampai ke hari ni, aku ingat kata ustaz aku dalam kelas.. katanya,

".....kita ada 365 hari setahun. Kita ada 364 hari yang lain untuk bagi ucapan kasih sayang, atau beri apa saja tanda ingatan kasih sayang and not on that day....."


Kita tak perlu tunggu hari tertentu untuk mengucapkan kasih sayang.. ucapan sayang, love you, miss you, apa2 you pun.. boleh diucap hari2.. nak bagi hadiah.. hari2 lain pun boleh... yang penting keihlasan dan ketulusan hati.


Salam kasih.

8 comments:

zino said...

tak payah ambil kes la..

Ad said...

jgn lupa yer..kita ada 365 dan 1/4 hari setahun..jgn dilupakan 1/4 tu!!bila dikumpul leh jadi 1 hari yerr...

adibah said...

Zino,

Yup..! :-)

adibah said...

Ad,

Ye dik.. dalam 4 tahun sekali je ada 365 hari ye? :-)

kajangmali said...

*dok fikir nak tulis apa ni erk?...nak tulis apa nih ishh ishh...tak tau nak tulis apa...ada apa dengan cinta? ada apa dengan hari bercinta.....ntah!!!

Ana Ali said...

valentine ker? aku celebrate besday Ida & nora dan Mr.G last saturday..jer wat kek letak strawberry wo..sila tgk kat facebook (saja nak wat ko jeles)

adibah said...

Kajangmali,

Kenapakah? Fenin?? Mmm pi makan ubat..

adibah said...

Ana,

Too bad i can't join u guys.. nanti kita gi kopitiam, jangan lupa bawak kek ya..

nanti aku nengok gambar kat facebook mu ittew..