Wednesday, February 11, 2009

Que Sera Sera


Susahnya malasnya nak start buat ulangkaji untuk final exam. Macam untuk paper yang lepas, aku jadi bersemangat nak study bila aku tau lepas exam tu, malamnya aku akan nonton teater. Jadi bersungguh-sungguh study dari pagi sampai ke pagi sebab tak sabar nak nonton teater. Pelik kan?



Jadi untuk kali ini pun.. aku maaaalllllaaaaasssss payah sangat nak start study. Hinggakan tadi, aku berbual dengan adik aku yang jauh di perantauan. Meluahkan apa yang ada dalam hati. Bla bla bla.. pok pek pok pek... gitu gini, sana sini, itu ini.. Dan akhirnya.. kata-kata dia yang buat aku semangat nak study untuk paper kali ini. Sebab dapat lihat, apa yang akan berlaku selepas exam nanti.

Katanya... "Akak hanya perlu selangkah jer.. langkah2 lain2 tu akan terjadi sendiri"

Sekarang, aku sangat bersemangat nak buat ulangkaji. Sebabnya, selepas exam nanti, aku hendak melangkah. Dengan satu langkah sahaja. Dan dengan langkah yang satu tu, akan terjadilah langkah2 yang seterusnya. Sama ada ke kiri atau ke kanan. Sama ada ke timur atau barat. It's not easy.. but I must take the next step.

"Que sera sera..
what ever will be will be..

the future's not ours to see..
que sera sera..
what will be will be..."



Salam kasih.

6 comments:

Ad said...

silakan membuat langkah yerr..

yang penting melangkah ke depan.janji x statik

(tetiba)

adibah said...

Ad,

InsyaAllah.. mudah2an.. :-)

kajangmali said...

ati-ati melangkah, ada longkang kat depan tuuu...

Ana Ali said...

sometimes it takes words of encourage so unexpectedly to boost or confidence and take the next step..bravo Dib!

adibah said...

Kajang mali,

Ye betul... agreed. Longkang yang sangat besar.

adibah said...

Ana,

Exactly. InsyaAllah, I am ready for any circumstances.