Thursday, May 21, 2009

Malam Tok Malam Jemat


Awak.. tauk sik awak.. malam tok malam jemat... kamek eh.. agik kepak tok .. baruk jak lekak kelas tek.. mata tok dah kelat.. tapi sik juak mata kamek tok mok tido ko.. Pa jak lagik, di sekolah tek, kamek molah aiek neskepe nak.. ya lah nyuruh mata mek tok nang terang benderang ajak.. padahal badan tok nang kepak ada ...

Awak.. kamek stress ko.. ya lah.. hari minggu tok kelak mek ada presentation untuk paper statistic kamek.. kamek sebenarnya nang sik tauk apa2.. nang blur lalu jak.. nak mintak awak ngajar tek.. awak gik gago ngatur moto.. awak eh.. mala jak nak modify sia siney.. nang kedak moto miak baruk dapat lesen.. nasib jak awak sik molahnya kedak moto KnightRider ya ooo? Ya baruk.. glamer satu Tesco kelak..! hahaha

... hidup biar macam kek lapis sarawak..
sedap dan berwarna-warni...

Awak.. kamek mintak maap eh.. sebab dua tiga empat limak enam ari tok.. kamek mala jak emo.. mintak maap eh.. kamek stress.. dengan segala benda.. dengan hal sekolah, hal peribadi, hal kita duak yang jadi topic urang (chali na juak sidak ya koh..) dan segala hal yang kadang2 kamek rasa buang masa jak mikir..

Macam dipadah awak ngan kamek duak tiga empat limak hari ya tek.. "don't put too much hope in any situation, becoz u gonna be very frustrated if u fail, and.. if u don't put much hope.. and u get what u want, u gonna be extremely happy".. yalah dipegang kamek kinek tok. Macam yang dapat ditangga awak... kamek okay, nak? Kamek sik berubah.. masih kedak dolok juak... Sebab mek sik berharap tinggi.. kamek terima apa jak dan berdoa pada Allah biar semuanya yang bagus2 ajak dalam apa hal pun, insyaAllah.. Contohnya, siklah kamek nak nangis sepanjang ari mun sik dapat A dalam exam kamek kelak...

Awak.. paham ndak kah awak apa ditulis kamek tok oo? Hehe.. sikpalah awak.. janji blog kamek tok berupdate nak? Hehe.. tapi kamek rasa awak boleh teka apa yang dingerepak kamek tok.. Sengaja bah.. kamek polish bahasa sarawak kamek tok.. nak polish moto.. ari gik ujan tek bah... rugi jak.. baru polish dah kenak aiek ujan.. Ekekeke..

Awak.. isok aghi kita dating mok?? Lekak smayang jemat okay! *hiks!


p/s: kalau ada tersalah bahasa, maafkan penulis.. sebab dah 17 tahun dia meninggalkan Bumi Kenyalang. Hanya sempat berbahasa Sarawak secara aktif untuk 3 tahun.



Gudnite. Salam kasih.

12 comments:

KM said...

kamek dah kemek laaaa baca netry nih ishhh ishhh

Mr PenyuBiru said...

adeh! naper banyak benor entri malam ni yg ku singgah ade gambor makanan. kejam kejam..

zino said...

paham paham.... sambil garu kepala hehe

ciktipah said...

owhh...paham paham. sama mcm zino gak hikhik.

cokolat said...

nok.. aku ske kek swak tu.
nampak tempting sgt kan?

adibah said...

KM,

Kemek? Meh sini.. rendam dalam air panas bagi ilang kemek.. hahahaha

adibah said...

MrPenyuBiru,

Ko lapar eh? Aku pun lapar gak.. jom kita gi makan!..

adibah said...

zino,

mesti paham yang bahasa omputeh je kan? hehehehe..

adibah said...

ciktipah,

mau aku jadi tutor mu?? sila.. sila..

adibah said...

cok,

memang sangat tempting.. kalau nak makan kena potong kecik2.. dan makan sikit2.. baru sedap..!

Su iJamm said...

ingatkan dah lupak tutor srawak tek..

adibah said...

Su Ijamm,

Aik... masih ingat kamek ko..! Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pulak tempat tergolek tek bah... :-)