Tuesday, May 19, 2009

Tomyam & Terima kasih


Tengahari tadi, aku tak selera nak makan. Selera makan je hilang.. selsema, sakit badan, demam suma takdek. Bukan sebab kena Influenza A ya.. nauzubillah... tapi sebab yang lain. Tengah excited nak makan, titiba sesuatu telah berlaku.. dan disebabkan itu terjadilah proses penyentapan instead of proses penyantapan. Mode merajuk.. sedey sebenarnya.. Walaupun diselangseli dengan senyum pahit akibat kena sakat.. moncongku tetap maju kedepan. Itulah dia.. pompwan.. (ejaan ikut style Pn.Cok neh...). Hiks!



Jadi, bila tiba time dinner, perutku berkeroncong. Lapo beb..! Aku pun turun bawah, gi tapau mihun tomyam. Ikut pengalaman, tomyam mihun kat kedai ni sodap..! Tapi tadi, chef takdek.. ada assistant chef sahaja.. jadi.. tomyam mihun malam ini adalah tidak sedap.. Tapi ku makan jugak Jebat.. sebab lapo..



Untuk jadikan sedap.. aku panaskan sikit rendang kenduri hari tu.. kasi kering. Aku rasa kalo dipanaskan lagi, boleh jadi serunding dah nih.. Bila rendang sudah panas, aku amik sikit untuk makan dengan tomyam mihun nih.. Abis gak tomyam ini akhirnya.. Alhamdulillah..


Terima kasih ye..
sebab isikan minyak Kure2 tadi..
full tangki tawww cikTipah! Hiks!


Was a bit emo today (adakah memberitahu bahawa bendera Japang ku akan naik tidak lama lagi, cikTipah?).. I am thankful sebab dia tetap cool, sesejuk "mineral water di dalam peti ais yang diteguk di waktu tengahari." Sampai sekarang, aku duk teringat last text yang dia hantar pada aku tadi, while driving. Hey, don't text & drive, tau.. bahayer... !



Salam kasih.

16 comments:

zino said...

orang kata hidup ni macam roda sentiasa berputar sekali ke atas sekali kebawah...

semuga segala yg kusut akan telerai..

kakpah said...

salam. Makan bihun tomyam rendang? Macam bes je.

ciktipah said...

wuihhh...minyak penuh. tu mesti sb moncong tu kan pastu kena sakat. tu yg bg isi tangki penuh. mesti moncong syeksyi kan? hikhik.

Ana Ali said...

moncong seksi hahaahha.. i would love to see that... aku pun nak kena hantar kete kat sang teman lah suh isi minyak penuh hahaha..

p/s gurau sayang nih taw!

KM said...

hehehe
sambil memoncong ke depan sambil merempit erk??? hahhahaha dasat hehe.

weiii Ana,
jom pekena gulai lomak cili api kat Nilai..jomm laaa, lama tak berpeluh dahi hembus napas kepedasan nih

cokolat said...

kenapa aku nampak sedap sgt bihun tomyam ko tatkala ini???
"pompwan" tu ekceli si wina yang suka spell mcm tu.. hahah.. its ok la dib.. tak yah kredit. aku ok je.. :)

adibah said...

zino,

biasalah... sedangkan lidah lagi tergigit.. apa pulak tergigit kuku kan.. :-)

Alhamdulillah.. kekusutan selalunya kejap je.. kadang2 saja melayan emosi.

adibah said...

KakPah,

Memang sedap terangkat kakpah... hingga menjilat sudu garpu.. cubalah!! :-)

adibah said...

ciktipah,

minyak isi penuh dulu, baru berlaku kes moncong occay! kejam tak aku?? hahahahaha

moncongku memang seksi...:* ekekekeke

adibah said...

Ana,

Hahahaha..bukan setakat moncong taww.. siap berlaku hujan ditengahari lagi.. hahahaha..
CheAbe mu tak marah.. boleh saja.. kan dahling kan?? :-)

adibah said...

KM,

Yes.. whenever my moncong activated, it will trigger my kaki tembam to tekan minyak & activate my rempit + drift mode.

The person next to me nampak cam saspen jer duk pegang pemengang kat atas tu when the rempit mode is on.. :-)

Ana.. aku nak ikut!!!

adibah said...

Cok, indah rupa dari rasa occay.. tapi setelah aku modify letak rendang sikit.. jadi mabeles..

edzlin007 said...

perutku berkeroncong bila tgk pic makanan

adibah said...

edzlin,

jom makan! :-)

Zuer said...

ermmm..untung lah...ada orq isikan minyak...

Zuer said...

ermmm..untung lah...ada orq isikan minyak...