Monday, May 4, 2009

Misi Mencari Calculator


Temanku nak cari calculator. Ingatkan nak ke MPH Alpha Angel, tapi disebabkan nak kejar masa, kami ke JuscoAU2 saja.. sayangnya, takda yang menarik hati. Masa tu dah pukul 4, and masing-masing belum lunch.. so we had our late lunch at MadamLim first sebelum meneruskan misi mencari calculator.


Kiam Hu Fried Rice (Nasi Goreng Ikan Masin) for him


Popia Goreng for me


And Mango Juice yang Temanku kata "manih leting..!"



On the way balik, singgah beli calculator di kedai stationary kat Setiawangsa. Sekarang ni scientific calculator dah murah kan? Zaman aku kat kolej dulu, harga RM80 sebijik.. tapi tadi beli RM49 je.. dan lebih canggih dari apa yang aku ada. Lagipun zaman la ni aku tengok budak2 sekolah pun dah pakai kalkulator. Adik aku yang kat sekolah menengah tu pun duk pakai kalkulator untuk calculation subjects.

Aku teringat lagi, zaman sekolah dulu... buat Prinsip Akaun kira ratus2 ribu tu secara manual. Kalau buat maths pun guna buku log. Calculator adalah satu alat larangan. Dunia dah berubah..



Salam kasih.

8 comments:

zino said...

zaman zino dulu kalkulator baru di perkenalkan.. yg besar bagak tu hehe..

dan zino pegi singapore beli.. ramai yg ke sana beli satu kotak balik jual hehe..

adibah said...

zino,

hahaha.. those were the days kan? sekarang ni.. kat mana2 pun ada jual.. cuma yang bezanya adalah kualiti dan harga..

ciktipah said...

nok kalo nak guna financial kalkulete tu kabarin yea. rasa bersalah plak pinjam2 nih. iskkkk...

adibah said...

ciktipah,

financial kalkulete ittew loh pakai'in saja ya.. aku ngak butuhkan kalkulete ittew.. aku cuma gunakan scientific kalkulete doang!


*mencarutkah aku ciktipah oiii???


larikkkkkk!!!!

KM said...

ngeri ah tengok popia tu..ish ishhh

adibah said...

KM,

ngeri eh? sian...
terbakar lidah ye? sian....


hiks!

sitekateki | dD said...

misi mencari makanan nie...
hehehehe...
cedapnya nampak popiah tu?

adibah said...

dD,

memang cedap dik.. pi la carik kat MadamLim :-)