Monday, August 10, 2009

Abang Aidil atau Abang Adam?


Hikk...! Abang katanya.. Korang tengok tak drama Nur Kasih kat TV3? Aku jaaarrraaannnngggg sangat tengok TV memalam nih.. Dan aku tak pernah...tengok cerita Nur Kasih ni kat TV.

I repeat.. TAK PERNAH.. aku ulang.. NEVER.. one more time.. YILEK!!... satu kali lagi.. MEI YOH ... Tudia....!! Semua bahasa..! 1Malaysia!! :-)

Aku tengok di youtube sahaja.. Tapi aku happy dan aku lebih suka tengok kat youtube, sebab takda iklan. Macam driving di highway yang takda tol!

Kalau tak pernah tengok cerita ni.. boleh klik kat sini untuk sinopsis nya.. dan kalau nak kenal watak2 yang ada.. boleh klik di sini..


Aidil - anak sulung - alim - baik - ikut kata - anak emak - lembut hati - mengalah - ikut kata parents - merelakan adik dia dijodohkan dengan 'girl-next-door' kat kampung dia - sampai episode 11 ni masih lum kawen - sebab hati dia hanya untuk Amina (adik ipar aka wife Adam)

Adam - anak ke 2 - masa kecik nakal - jahat - degil - keras hati - cita2 tinggi - sosial - tapi ikut jugak kehendak parents (kawen dengan Amina) - insaf lepas kematian anak (dgn wife separuh melayu separuh omputeh di Australia)



Antara Aidil the innocent boy dan Adam the notty boy.. mana satu yang korang pilih?


Secara peribadi, aku pilih Adam. Nanti aku bagikan alasan aku.. NurKasih, setiap Jumaat, 9malam di TV3. Kalo nak tengok kat youtube.. kena tunggu hari Sabtu.. Takpa.. akak redho! Huhu...!



Salam kasih.

20 comments:

zino said...

zino TV tak tengok Utube pun tak tengok.. so tak kisah le nak pilih sape hehe

adibah said...

zino,

hehehe... takpa.. takpa.. :)

zonaku said...

aku pilih adam... si bad boy! life dia penuh pancaroba, menarik. compared tu abangnya y bg aku kurang rencah dlm hidup dia

afiq said...

jike aku women..aku pilih adam...

adibah said...

zonaku,

pilihan kita sama! :-)

adibah said...

afiq,

aku suker statement ko..! adam best kan?

mamai said...

aku pilih kau adib hahahaha sebab aku pun tka tengok citer nie

adibah said...

mamai,

hahahahaha.. mamai tul!! :P

Jard The Great said...

aku pon tak layan citer neh.. tak sempat.. huhuhu

adibah said...

Jard,

aku pun jarang melayan.. tapi yang ini terlayan pulak.. best! :-)

A.K.U.D.O said...

pilih kaum adam, hehehe

adibah said...

A.K.U.D.O,

jawapan paling selamat..! hehe

ciktipah said...

mek pilih A yg satu lg, tp AJ** bleh ke?

opsss takde dlm cerita yea. hiks.

adibah said...

ciktipah,

itu citer lain ye... *channel motivasi!!


*larikkkkk

edzlin007 said...

hmm saya plih adam kut, dia dah insaf kan. (tak penah tgk pun citer ni.hehe)

aidil tu alim, tp...still ada hati kat isteri org.

adibah said...

edzlin,

try ler tengok citer ni satu hari.. :-)

ciktipah said...

oitt..oitttt!!!!! larik2 plak. tak sayang molot btol.

adibah said...

ciktipah,

ekekekekeke.. aku tau.. aku tau..! haha

AmierHamzah said...

citer melayu ka?? ermm.. u tengok citer melayu ke dibah? serius ke ni?? jap jap.. (dok terkenang la kejap).. ermm... ermmm.. ermmmm..

adibah said...

Amier,

Terkejut eh aku tengok citer Melayu? Ish ish ish.. ko jangan la...