Saturday, August 15, 2009

SMS vs Ayat-Ayat Cinta


Kali pertama aku tengok Ayat-ayat Cinta di kaca TV. Aku pernah tengok di youtube.. tapi tak best.. sebab Fahri nampak kecik sangat kat lappy ni.. hehe.. Bukunya pun aku belum pernah baca... tapi minat untuk membaca tu ada..



Tengok cerita tu tadi sebenarnya tak berapa nak feel.. tak concentrate sangat.. mungkin distraction itu datangnya dari iklan yang banyak.. jadi feel tu lari ntah ke mana.. Sah2 lah bila iklan tu.. mulalah aku 'merayap' ke blog.. dan juga FB..

Tapi.. tadi, sambil tengok cerita ni, tangan aku gatal.. aku pergi hantar SMS..

Dia balas.. kemudian

Dia hantar..

Aku balas..

Hantar..

Balas...


Dan kebetulan.. satu sms yang dia hantar ini... aku baca.. betul2 serentak dengan kedengaran lagu Ayat-Ayat Cinta dari Rossa kat TV... aduhai... walaupun ayat terakhir dalam sms tu adalah "ekekekeke".. aku tak rasa.. ianya boleh buat aku senyum.. atau ketawa..

Tiba-tiba.. sebak giler rasanya.... Serius.. aku sangat2 sebak... Tapi.. aku terima seadanya.. Itulah.. siapa suruh gatal tangan! Hmm...



Salam kasih.

26 comments:

zonaku said...

tu laaa.... kalau tangan tu gatal, garu jer.. jgn capai enpon

adibah said...

zonaku,

hahaha.. itulah.. aduh!!

*wish i could turn back the clock la... :P

patungcendana said...

desir pasir di padang tandus segersang pemikiran hati...huhuhu

Tijah said...

aku dah tengok mlm tadi. ayooo. nanges wooo...

adibah said...

patungcendana,

sila nyanyi sampai abes!! :-)

adibah said...

Tijah,

aku dable nanges occay..! duhh!!

chipsmore said...

ayat2x cinta mmg best..kalo tgok tol2x mmg nangesss.... ;)

mamai said...

adib nanti aku bagi ayat-ayat power sure kau tak sedih lagi

adibah said...

chipsmore,

kan..? aku sedang tunggu cerita "Ketika Cinta Bertasbih"..

adibah said...

mamai,

kau tulis la kat blog.. nanti boleh kitorang bagi komen ramai2.. :-)

aloy_paradoks said...

wah... berjiwang juga..

edzlin007 said...

novelnya ku baca walaupun tak minat novel cinta, tapi filem nya memang best. hensem..eh, ceritanya bagus.

adibah said...

aloy,

aku kan manusia biasa...

adibah said...

edzlin,

bagi aku heronya tak hensem.. ceritanya menarik.. :-)

A.K.U.D.O said...

aku tak faham jln cerita, tp aku suka pasang lagu ni time sidai baju..hahah
waspada dgn ayat cinta..

adibah said...

A.K.U.D.O

waspada dgn ayat cinta.. <-- betul kan..? takut nanti 'diayat' pulak dengan ayat2 cinta

cookie devine said...

Aduhh,makan dalam.Cik Cookie pun nak jg ayat2 macam tuh.

adibah said...

Cookie,

jangan.. nanti makan dalam.. :)

John Iverson said...

Erm... x layan sgt citer mcm ni... huhu... soo x tau nk komen pe... im sorry sis...
siapakah dia itu? hehehe
kenapa mesti sebak ya?

sori lama x singgah

adibah said...

John,

nanti kalau rajin.. i cerita ya..

u take care, bro.

btw, u nampak macho dalam gambar satay gathering tu.. :-)

John Iverson said...

Macho ya? asalkan tidak cute hahaha.... Thanks sis

adibah said...

John,

u r too macho to be cute.. :-)

Lyn Yusoff said...

any good news kak mimi??
bercinta kaa???
larikkkkkkkkkkkkk :))

Lyn Yusoff said...

kak mimi,
tiba2 lyn tingin nak tgk cerita ni.
best wooo layan..
hehehe

adibah said...

Lyn,

nak lari gi mana neh?? hahahaha

adibah said...

Lyn,

sila tengok occay..! memang layan.. :-)