Thursday, August 6, 2009

Misi Selesai


Satu pagi... aku tak sehat.. gagahkan (gagah? muscular?.. hahahaha) diri untuk gi klinik.. (sebab nak MC... tak larat nak gi keje..). Sambil tunggu giliran, aku perati ada 2-3 pasangan pengantin baru yang demam. Mana aku tau? Aku tengok.. yang perempuannya.. inai di jari tangan dah takda..tapi inai di jari kaki masih merah menyala... Mmm.. ni agaknya gi honeymoon luar negeri ni.. balik dari honeymoon. demam .. bahaya nih.. harap2 bukannya H1N1.

Aku dapat no. giliran 24... dah setengah jam menunggu.. baru tiba giliran aku..

aku bajet doktor tu ensem (read: ciner look) macam ni..
dari gaya cakapnya..
dia pakai mask.. aku tak nampak seluruhnya


Dr. : Ye.. sakit apa?

Aku : Saya.. xxxxxx dokter...

Dr. : Owh.. anak dah berapa?

Aku : Saya lom kawen

Dr. : Owh.. patutlah.. Memang pun... Kalau sakit macam ni.. kalau dah kawen.. akan hilang.. sebab bla bla bla bla bla bla bla bla bla..... (penerangan agak panjang... dalam 15 saat)

Aku: Owh.. sambil angguk2 macam baru tau

Dr. : Okay.. saya bagi awak rehat satu hari...

Aku: Okay dokter. Tengkiu.


Selesai satu misi.. Misi mencari MC. Satu hari. Tapi aku menang betul2 sakit.. bukan MC tipu.



Salam kasih.

10 comments:

mamai said...

sakit pun leh pie jumpa doktor yer...hehehehe aku selalu perli budak2 aku pie ambil mc boleh nak datang kerja tak boleh hahahahaha tapi aku percaya memang dia orang tak sihat selibihnya itu urusan dia

Lyn Yusoff said...

OMG!! kak mimi...
lyn pun pernah kena gak skali..
nyampah betul dgr mas doc tu ckp..
muka tersengih ni..
tapi dlm ati Allah je yg tau..
geram tul.. huhuhu

AmierHamzah said...

Dibah,

huh.. macam nak pi misi pengaman PBB la plak.. kekekke..cam james bond pun ader..mana ada mc tipu? MC = Mencari Cinta ka?? wakakakkaak

adibah said...

mamai,

aku takda 'driver' nak mintak tolong bawakkan aku gi klinik. ko percaya tak? masa aku gi hospital, sebab denggi, pun aku drive sendiri dan terus 'check-in' di ICU.

adibah said...

Lyn,

mmm... macam la kita ni tak tau kan?

adibah said...

Amier,

tau takpe..! haha

edzlin007 said...

hmm, musim sakit skrg kan. yg pasti d tempatku, semua sakit demam selsema aja. kalo sakit perut pegi, drg gelakkan kita. serius, sbb saya dah kena. :p



arap anda dah sihat.

adibah said...

edzlin,

mmm gelakkan? ish.. tak baik ler camtu,kan?

thanks edzlin..

Jard The Great said...

sakit org bujang ek??

sakit apa tu kak?? kot2 aku pon kena.. ehehehe..

hrp cpt2 sihat yek... ;p

adibah said...

Jard,

Kalo ikut kata doktor tu.. sakit orang bujang ler tu....

tengkiu Jard..


*ko sama tinggi ngan aku ye, dik? hehehe:-)