Tuesday, August 4, 2009

Bila Masa Tu....


Aku tak sehat.. and bila dah tak sehat nih.. jarang la nak online.. Jadi aku 'terpaksa' tukar comment ni kepada perlukan moderation ye... Nanti bila keadaan kembali tenang, aku tukar balik ye... Sorry ye..

Anyway.. this in my blog. I have my right to write anything that I want as long as aku tak tak mengganggu gugat keselamatan negara dan rakyat2 Malaysia atau dunia sekalipun. Ini tempat aku luahkan apa2 je yang aku rasa nak luahkan.

Kadang2 aku tulis, dalam tema "reading between the lines" .. sebab some things are better left unsaid. Tapi, aku nak gak sebut benda2 tu kan.. jadi aku tulislah between the lines.. macam entry yang ini... Sapa paham.. dia paham la.. sapa tak paham.. mintak maap la ye... Kadang-kadang apa yang cikgu kita ajar pun.. kita tak leh nak faham.. inikan pulak tulisan dalam blog..

Kalo tak paham.. tak perlu sakit kepala nak faham. Anggaplah ianya seperti iklan2 PerintahMahkamah kat dalam newspaper yang tak perlu kita nak amik tau.. selagi takda nama kita di dalamnya..

Dan aku lebih prefer kalau aku kenal siapa yang bagi komen kat aku.. no need to be anonymous.. aku takkan carik dan mintak autograph pun.. no worries.. Kan lebih mudah komunikasi kalau kenal antara satu sama lain.. bukan kenal peribadi.. tapi identity..

Mmm... sik pasal2 aku ngerepak lam blog tok... adehh....!

10 comments:

ciktipah said...

ko kenal aku tak? ko kenal aku tak? tak kenal? sedehnyeeee....

*sambil lari membawa diri ke bandung...

hahaha bandung tuh tetiba!

mamai said...

kau dah okau ker nie....ya blog kita kita punya suka la aku setuju

edzlin007 said...

ku tak paham pun ku baca aja. :)

adibah said...

ciktipah,

ikut sekali lari ke bandung bleh? :-)

adibah said...

mamai,

aku okay..!

adibah said...

edzlin,

aku teringin nak baca tulisan ko satu hari nanti, dik.

AmierHamzah said...

Dibah,

lepas merepek.. belikan saya kerepek barang sebungkus dua. TQ

p/s - lega pabila blog ku telah di update.. wakakakaka - 88x

A.K.U.D.O said...

semoga lekas kembali ceria sihat sentiasa.
teruskan meluah jgn meludah ye..
Salam follow dr saya.

adibah said...

Amier,

Ko nak kerepek kentang? boleh jer...

nanti aku terjah blog kau! haha

adibah said...

Akudo,

tengkiu ... :-)