Monday, January 12, 2009

CheckList

Sebelum berjalan.. nak kena check dulu...


BEG - Beg lama aku dah jadi "wakaf", adik aku dah bawak gi UTM. Jadi kena la carik beg baru. Sebenarnya dalam beg ni ada lagi satu beg sandang. Baru gak. Sebab yang lama.. dah jadi "wakaf" juga.. ntah mana perginya.. Deuter yewwww!!!! RM200++. Nanges occay!! Takpalah.. kira halal je.. Dapat gak aku pahala sedekah.. ye dak? Alhamdulillah..

Dalam beg ni, tak banyak barang. Ada la benda2 pakai buang. Selagi boleh pakai buang, aku pakai buang, sebab takyah nak berat bag angkut bawak balik nanti. Baju 2-3 pasang je, sebab bak kata CikTipah, "beli kat sana je nanti nok.."


TRAVEL ADAPTOR - ni pun penting. Nak charge henpon, nak charge bateri kamera. Nanti kat sana, takut tak leh cucuk pulak charger aku. Kena la standby dengan travel adaptor ni.


Nota untuk sendiri sendiri :

JANGAN LUPA BAWAK CHARGER BATERI KAMERA



DUIT - Kalo tak bawak, cemana la nak jalan kan.. Aku dah siap tukar beberapa RM. Tapi kena bawak jugak duit RM untuk contingency. Mana ler tau.. lupa diri, hilang ingatan, tersasar perkiraan bajet. Merasa jadi jutawan segera kejap! Hiks.


PASPOT - Ni yang paling penting sekali. Beg dah ready, adaptor pun ada, duit dah tukar, tapi kalo passport tak bawak.. tak leh pegi gak uols. Tiket takda takpa. Sebab "everyone can terbang" as long as u show them your IC & Passport. Gittew!


Semua dah ready kan?



Jom....



Nak ke mana ye...? Jawapannya ada di YouTube ni.. sila klik untuk mendapat jawapan ya..






Jommmm!!!!!



Salam kasih.

8 comments:

ciktipah said...

owhhh...pegi bandung ke uol?

adibah said...

ciktipsh,

ko sehat ke tidak?? bukan ke ko yang nak bawak aku gi bandung nih..?? biar betul nok..!! ko nak jual mak kat mana nih?? :P

cokolat said...

kenapa semua orang asyek nak g jalan je ni???

Tijah Lawa said...

kirim gucci nok...gucci yer, bukan cucci. wakakaka!!

lunacy said...

hi kakDib..

adibah said...

Tijah,

Gucci.. mahal uols.. beratus ratus ribu... (rupiah)!!! ekekekekeke

adibah said...

Lunacy,

Hi Lun.. how r u?

adibah said...

Cok,

Jalan sementara stok juta juta masih ada.. ekekekekek