Monday, January 19, 2009

Hotel & Handphone


Royal Corner Hotel, di Jl. Wastukencana 8, dekat dengan masjid. For the guys kalau nak Solat Jumaat, takda masalah. Hotel ni simple, tapi selesa. Gambar diambil sebelum ada tambahan extra bed sebab duk bertiga. Satu bilik ni, share 3 orang with 1 extra bed, for 5D4N cost me less than Rm150. Murahkan? Siap breakfast sekali.. but.. they only served nasi goreng & mee goreng & keropok ubi yang sedap. Setakat untuk alas perut sebelum nak gi jalan2.



Benda pertama yang aku beli di Bandung adalah kartu prabayar (prepaid card) dan pulsa (top-up)nya sekali. Banyak sungguh pilihan. Ada macam-macam. Kalau rajin sms ke 012@017, boleh guna Telkomsel. Kalau rajin sms ke 019, boleh pilih XL. Disebabkan aku selalu text ke 019, aku guna ler XL. Aku tak guna line Malaysia. Satu text RM2. Kalau call pun.. kena roaming charges etc. Mahal maa.... Jadi, aku gunakan sepenuhnya kartu prabayar ni, dan baki terakhir pulsa ku adalah Rp965 @ RM0.30.



Salam kasih.

3 comments:

cokolat said...

kok ke bandung ko rupanya iya??? bestlahhhhh...

adibah said...

Cok,

iya nok.. aku ke bandung!! Memang best.. tapi aku demam hari ke3. Sedey.. sedey.. :-(

blueicecube said...

tumpang tanya, berapa harga kartu prabayar tu & pulsarnya sekali dlm RP? thanks!