Tuesday, January 27, 2009

Lengang..

Best betul driving kat KL bila time cuti panjang macam ni.. Aman damai. Tak banyak keta. Line clear!! Macam tak caya jer...!!!



Betul ke ni Jalan Cheras?? Jalan Cheras yang terkenal dengan slow moving traffic sangat lengang dan aman damai.. Selalunya bila time keja kan selalunya sesak kat area ni..

Rasanya malam ni, mesti highway nak masuk KL jadi sesak. Macam CNY tahun lepas, aku memandu 12jam dari Kuala Terengganu ke KL. Lenguh satu badan!

Esok rasanya belum jam sangat lagi, sebab ramai yang sambung cuti. Lagipun banyak sekolah yang sambung cuti & hanya mula dibuka minggu depan. Untuk yang bercuti, selamat berlibur. Dan yang nak keje esok.. selamat bekerja!


Salam kasih.

8 comments:

zino said...

salam kenal...
mulai esok KL tak akan lengang lagi.. kembali seperti biasa jem sana sini..hehe

adibah said...

Zino,

Salam kenal.. Apa khabar urang awak? Hehe. Itu lah.. bila cuti panjang ni, yang paling seronoknya driving di KL.


Singgah selalu ya..! :-)

hilmihamzah.com said...

Salam Kak Dibah.

Pertama kali rasanya bertandang ke sini, walaupun selalu bertemu di alam cyber. Selamat perkenalan (officially, hehe).

I have never seen KL like that. So it's true we can actually lie down on the street during holidays.

Happy holidays! (and working, unfortunately hehe).

adibah said...

Salam Cekmi,

Selamat datang, ya. Nak baring tak boleh kot.. tapi kalo nak main lintas2 boleh agaknya..

Happy holidays to u too! :-)

DrSam said...

salam ukhuwah,

memang ajaib! seronok memandu dalam 2 - 3 hari lepas. seperti kampung kena langgar garuda aja.

adibah said...

DrSam,

Salam. Memang betul..! Tapi hari ni, dah mula sesak sedikit.

Singgah selalu ya..

kajangmalirasadownjentahnape said...

rasa cam takut sikit lah memandu kat KL masa lengang gitu, rasa pelik....

adibah said...

Kajangmali,

Pelik ya..? Benda ni jarang berlaku.. kalau jadi pun dalam setahun sekali je..