Tuesday, January 20, 2009

Tukar Tayar

Dah masuknya waktu menukar tayar bagi Kura2ku. Ini first time nak tukar tayar. Kira tahan jugak ler tayar Kura2ku tu. Dah penat berpusing sana sini satu Sememanjung. Ish.. kalo pegi Sabah Sarawak boleh drive.. tingin jugak aku drive sampai ke sana. Masalahnya Kura2ku tu bukannyer pandai berenang...(macam tuan dia gak.. hiks!).


"bila nak beli tayar nanti selain pilih saiz tayar yang sesuai dgnkete,contohnya saiz tayar kete ciksept11 175/65/14(175 = lebar tayar, 65 tebal tayar, 14 saiz rim)" - AnakSedaraMokTeh
Kalo tanya aku nak beli tayar apa, jenis apa.. aku tak ler reti sangat. Sib baik ler Temanku nolong. Jadi, inilah tayar yang menjadi pilihan. Michelin <=== cemana bunyik sebenarnya eh? Michelin ke? Mikelin? atau Mikhelin? atau Maikhelin? Apo2lah janji tayar, kan? Hehe. Aku pilih Michelin 175/65 R14.


Bila dah siap pasang tayar tu, depa buat alignment untuk tayar. Lepas tu, depa test drive keta aku dengan tayar yang baru. Macam best je... ! Sementara depa test drive, ada amoi panggil aku... ingatkan nak bagi limau free sempena CNY nih.. rupanya suh aku bayar.. hehe.


Dapat thumb drive 2G free. Yeay! Cabut kaki omputeh nih pastu boleh cucuk badan dia kat USB port! Huhuhu. Comel lah.. I like!! Sebelum tu, kengkonon Temanku kata kat amoi tokey tu, dia takmo thumb drive. Pastu amoi tu suh pilih topi free. Temanku amik dua. Pastu lepas bayar tadi, dapat jugak thumb drive tu. Untung lagi..!! Hehe..


Terima kasih, Temanku. Wajah yew nampak sangat hensem dalam gambar ini..! Hiks! Temanku kata, kedai ni murah. Korang kalo nak survey silakan... kedai ni kat Jalan Segambut (betul ke Jln Segambut, eh?) betul2 opposite stesen Petronas. Aku lupa pulak nak snap gambar kedai ni tadi..


Salam kasih.

2 comments:

kajangmaligunatayarcapgetahscrap said...

wahhh!!! lepas nih berdesssutttttt!!!!! lah.

nak test drive leh erk?..

adibah said...

Kajangmali,

Nak test drive? Petang ni nak? Jom..!