Saturday, April 25, 2009

Amer Nikah & Sanding

Hari ni rombongan ke Rawang, untuk majlis nikah & resepsi Amer&Linn. Keluar rumah as early as 8am sebab nikah dalam pukul 10.30am. Bergambar dulu sebelum pegi. Owh.. Dikna... kenapalah harus awak pangku kat peha saya jugak?? Ish ish ish..


Pengantin sedang mendengar kutbah nikah. He look so cool.. tapi dalam hati.. Tuhan je yang tahu kan.. hehe


Pengantin perempuan duduk bersimpuh di dalam debar. She has a twin sister. Both of the bride and groom are twin.. kebarangkalian untuk mendapat baby twin adalah tinggi. Yeay!!

Selesai nikah, duk rehat sebentar kat ruang rehat masjid, then berarak ke rumah pengantin perempuan. Rawang adalah jam! Teruk jugak jam di Rawang ni ya... Memandangkan kamera aku kiut miut je.. jadi, menjadi segan pulak nak amik gambar secara besar-besaran. Kamera lain suma besar-besar beb!!!


Pengantin duduk bersanding.. ye la.. abeh tu.. takkan la pengantin bersanding berdiri, ye dak?? Aku amik gambar dari tempat duduk aku je...segan ma... nak bediri dengan kamera comel ku ittew... Duk kat pelamin sekadar untuk bergambar sahaja.. tepung tawar, baling2 itu , baling2 ini.. tarak! Elok gak tu.. sebab suma dah lapar beb! hehehee..


Walaupun kamera ku itu cinonet saja ... tapi... pose ini adalah eksklusif occay!! Takda kat kamera2 yang lain ittew.. Aku mintak pengantin wat pose2 gila2.. dan inilah yang paling gila2 sekali.. Korang malu yek??? Hiks!


Kapkek di meja pengantin... nampak sangat menarik..
budak2 ramai kerumun nak kapkek ni..


Gambar dari google image
Soalan : Kenapakah tiap kali kenduri kawin ... udang galah sentiasa menjadi hidangan lauk pengantin? Kadang-kadang udang panjat, kadang-kadang udang terbang, kan? Lepas tu.. pengantin tu setakat kuis2 manja jee.... tak makan pun udang galah tu.., kan?
Apa kata... next kenduri ni, buat lauk oyster pulak.. kan? Best nya....!!! Kalo pengantin tak makan... biar aku yang makan!! hahaha


Selamat pengantin baru, Amer & Linn
Semoga bahagia hingga ke akhir hayat..
Welcome to our family, Linn.


Next week, nak ke utara pulak.. Ami, the twin brother's turn untuk nikah.. Good luck, bro! Seksa Amer dah lepas... awak punya turn pulak next week, ya... hehehehe :-)


Salam kasih.


12 comments:

Benefits Drinking Water said...

hi my friend...

i want to shared with you, i have very usefull information and i know this is important for you, come visit to my blog just a little second...

in
http://drinkingwaterbenefits.blogspot.com/see you around friend

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kenapa cupcake dan kenapa sy tak penah mkn cupcake?? adoii..

adibah said...

BDW,

thank you.

adibah said...

hazerin,

balik bercuti ni cari cupcake ye.. :-)

KM said...

selamat pengantin baru utk mereka. Ni linn rawang kan? linn parit sulong nye bila?.

naper masa akad tu pengantin pakai songkok berkabung strip putih? kerabat N9 ker nih?

nak makan oyster, meh sanding kat grandseason.

camne eh feeling dok atas pelamin tu? hehe tingin gak nak ghasa opss!!

alamakk panjangnya komen hehe..larikkkkkkk!!!

Ana Ali said...

KM ewahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... kejar nih....lagi mau tanya yaa.

adibah said...

KM,

Linn parit sulong...?<-- Nok.. sila jawab sendiri.. hahaha

Songkok ittew berstrip kaler krim ye encik KM. Harap maklum.

Naik rasa naik pelamin? Pegi je kat butik pengantin yang banyak kat Kajang tu.. cakap ngan tokey.. nak tumpang duduk jap.. Gittew!

adibah said...

Ana,

Kejar beb... *bisik kat Ana, where to attack KM.. sure dia surrender!

hahaha

linn said...

patut laa mek terbatuk2, ada org nyebut rupanye.

linn parit sulong nak tunggu makan pantin lauk oyster dulu kang baru jemput org laaa. gituuu.

adibah said...

linn,

ye ke? owh.. gittew... :-)

miss b said...

Salam K.Mimi,

Thank you for d wish! ye betul.. rawang ini memang jem yang amat, tahap dewa!! nanti saya nak curik gambar pose konon2 'gila2' yg takde kat kamera lain tuh masuk blog tau.. hehe!

- Linn & Amer

adibah said...

Linn & Amer yang berseri-seri.. ;-)


alrite.. sila.. sila.. I still have a copy yang belum crop & resize. Nanti bagi esok ya.. See u guys tomorrow! :-)