Friday, April 10, 2009

Indahnya Kalau...


Dah nak 1 pagi.. penatnya.. ngantuknya.. tapi mata takmo pejam... Bila penat & ngantuk gini.. mulalah terbayang .. indahnya kalau...
dapat berehat kat tepi pantai macam ni.. sambil baca buku. Buku kena bawak beb.. sebab next week dah start mid-term exam... lagipun buku tu boleh jadi penutup muka kalau panas terik sangat dan juga sebagai penutup muka kalo nak tido.. (takut terngaga mulut time tido.. buruk beno ghopenyer....hehe)

... ataupun dapat relax kat hammock macam ni... kena pastikan pokok tu masih lagi gagah untuk menampung berat badan aku yang meriah ini.. bestnya.. tapi kena gak pastikan.. jangan buah kelapa tu jatuh himpap muka.. dan kawasan itu jauh dari kerengge.. kena gigit nanti naya.. Bestnya dapat tido kat hammock di tepi pantai dengan angin sepoi2 bahasa... aduhai... segarnya udara...

Tapi awas ya.. jangan tiru aksi di atas ini.. pastinya akan mencemarkan udara yang segar.. nak pulak jenis bullew ketiaks yang agak rimbun... mau pensan beb kena tiupan angin dari laut.. !!! ombak pun lari.. tak berani nak dekat.. ekekekeke..

Bila tengok gambar2 relax kat tepi pantai ni.. rasa tak sabar plak nak guna hadiah voucher percutian 3hari2malam di Legend, Cherating tu.. tapi kena tunggu Dikna cuti sekolah... boleh bawak dia gi sana.. Jom jalan-jalan!!


Salam kasih.

12 comments:

AD said...

wo..bulu ketiak x suka,
bulleww ditangan cikgu bawah pokok yang lite2 ittew di hi-lite yer..


meh le dtg pekan,pantai yg tidak diganggu..setakat nak baring2, guling2, tido nganga pun xper..

Ana Ali said...

heheh..dib..wahahahha..been there done that..jgn jeles..jum lah kita plan ke Tioman..mesti lagi meriah

KM said...

PCB pungg okay tau, meh la..

sitekateki | dD said...

bestnya kalau dapat holiday camnie...
sure hilang stress semua...
(agi2 kalau holiday kita itu disponsor habisss...ekekeke)

ciktipah said...

ok laa tu nok dkt kol 1 pg. aku tido smlm kol 5.30 pg, nite before kol 4.30. mcm zombie dah siang2 time keje.

adibah said...

Ad,

Nantilah... macam menarik je pantai kat Pekan tu..

adibah said...

Ana,

jom.. tapi nak kena tengok schedule dulu.. hehe

adibah said...

KM,

Jom!! Cuti raya ni nak?

adibah said...

dD,

Ye betul tu dD.. kalo cuti disponsor.. paling enjoysssss!!!

singgah lagi ye dD :-)

adibah said...

ciktipah,

adakah ittew tanda-tanda penuaan??? ekekekkeke.

Hamponnnnnn!!!!!

Ad said...

kannn..

pantai pekan ..jawab, nanti2laa

kalau PCB terus ada date plan!!gitu..

apa yg ad dgr, sana ada nyamuk tau, x tenang nak guling2..

kalau pekan, bebas dr serangga

*(matila promote pekan)

adibah said...

Ad,

Alamak....!!!! Opss...!!!! :-)