Wednesday, April 15, 2009

Sekeping Cek.. Tiga Keping Coq Udang


Tadi lepas kerja aku ke KWSP. Untuk collect cheque nak bayar study fees. Kalau fulltime students yang undergrad seronok dapat loan and PTPTN, kitorang yang dah kerja ni selalunya kena guna duit sendiri. Duit EPF sendiri. By the way, untuk adik-adik yang kompius, EPF dan KWSP tu benda yang sama ya.. bezanya satu Bahasa Melayu (Kumpulan Wang Simpanan Pekerja) dan satu lagi tu EPF (Employees Provident Fund).



Hari ni hari nombor kan? Kalau aku bagi nombor ni kat amoi kat ofis aku tu, confirm dia gi beli. Aku tau hari nombor ni sebab, dulu2 masa aku keje kat branch, ofis aku tu dekat sungguh dengan kedai nombor. Selalunya hari Rabu kat area ofis aku tu mesti jalan jam. Ramai beratur nak melabur. Dan amoi kat ofis aku tu, kalo esok, mesti sibuk tengok paper. Ni apa kes citer hal nombor lak nih? Hmm.. nombor ekor itu adalah haram di sisi Islam ye.. kawan2.


2nd cheque for my school fees. Dan semakin berkuranglah duit dalam akaun EPF aku tu.. seperti yang dapat dilihat dalam gambar ni. Ini fees untuk setahun. So, tak perlu fikir dan risau tentang fees untuk semester ini dan 2 semester yang akan datang, Alhamdulillah. Lega..



On the way balik, aku singgah kat food court kat depan Celcom yang orang duk panggil 'pulau' tu.
Aku order cucur udang yang sedap sebanyak singgit.. take away. Rasanya 3keping RM1. Best gak makan coq udang ni pakai copstik. Marvellous!



Salam kasih.


12 comments:

zino said...

cucur udang guna copstik.. ada kelas... bukan guna duit EPF tu kan hehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

takpe. berkat la belajar, sbb guna duit sendirik. wow! boleh try la gna chopstik, mesty rs mcm org kaya-kaya gtu kan? ehek!

kat skudai ni susah cri cupcake!~~

patungcendana said...

betul...aku pun dulu buat MA guna KWSP...huhuhu...

jom la datang UMP...kita semua akan jadi cute...hehehe...

Ana Ali said...

hahhaha... sedap makan kuih udang walaupun makan seorang kan..janji kenyang..selamat belajar..

adibah said...

zino,

sekali sekala nak jugak tukar style.. hehe

adibah said...

hazerin,

makan coq udang guna chopstik, bukan rasa macam orang kaya2..tapi macam orang sepet2 hehehe

adibah said...

patung,

huhuhu.. bestnya jadi cute!! nanti aku datang ye.. :-)

adibah said...

Ana,

Terima kasih. Doa2 lah ye..

ciktipah said...

coq udang best dimkn dlm bulan posa. tp dlm bln tak posa pun sedap gak mkn. iskk apa ni semua sedap...nampak bebeno kuat melantak haku nih!

adibah said...

ciktipah,

belajarlah buat coq udang.. nanti wa datang makan!! huhu

KM said...

selamat makan cucur udang.
suka pulau tu

adibah said...

KM,

Nanti kita makan coq udang kat pulau lagi yek? Or.. nasi ayam? hehe