Friday, April 24, 2009

The Five Letter Word


I never had a thought about it anymore, since then. But, the text that I received yesterday evening, when I was only few meters away from school to be exact, really makes me sad.. Kalau ikutkan hati nak patah balik umah je.. wanna skip my class, tapi pikir nak dapat result mid-tern exam hari tu, aku duduk jugak kat class. Lecture sejam setengah, aku tak rasa apa. Aku salin je apa2 yang diconteng2 dek Prof. aku... blindly...!



Why la that 5 letter word pops up again? Aku dah betul2 lupa pasal benda tu.. Aku dah tetapkan hati, aku dah tekad, aku nak enjoy hari2 aku.. dari satu hari ke satu hari, tanpa perlu fikir pasal benda tu. Aku taknak 'benda' tu buatkan aku stress. Sebab aku sangat sayangkan apa yang aku ada sekarang. Dan aku taknak kehilangan apa yang aku ada sekarang.. kalau boleh sampai aku menutup mata..


Aku tak suka rasa perasaan yang macam ni.... *sad.


Salam kasih.

12 comments:

zino said...

sabar je lah....
tak usah di fikirkan perkara -ve..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

apa 5 letter word tu, kak diba??

emm...

Ad said...

ini dah mcm kuiz..

sabar kanda...ingat janji diri sendiri..sapa lagi yg kene patuh pada janji ittew kalau bukan kanda

adibah said...

zino,

let it be, kan?

adibah said...

Hazerin,

Five letter word itu, E.N.T.A.H!! <--- cukup 5 kan? hehe.

adibah said...

Ad,

Ingat.. ingat.. :-)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kak diba niii..puji pulak. sy ni kalau bergambar, tau jek mcmana nk tutup kelemahan sendirik. hahahaha. nway, thanks, kak

adibah said...

hehehehe.. :-) selamat bercuti

KM said...

Five letter word? teka teki??? kalu saya jawab betul dpt hadiah tak?

Ana Ali said...

is it worth the tears anyway?

adibah said...

KM,

Cubalah teka kalau berani! Nanti saya bagi jawapan kat satu entry. Sila..

adibah said...

Ana,

Only for few seconds je, kan? After that aku okay dah kan?