Sunday, April 12, 2009

Larrriikkkkkkkkk!!!!!!!

Kisah 1

Waktu tengah main rounders dengan geng satu kelas kat satu sudut padang sekolah. Ada member yang pukul bola kuat giler.. sampai ke tepi pagar sekolah. Si tukang baling berlari ke arah pagar sekolah untuk kutip bola. Tiba-tiba dia jerit "eeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"... sambil lari ke arah kitorang.. then kemudian.. tiba-tiba "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lariiiiiikkkkk" semua orang kelam kabut lari selamatkan diri..

Kisah 2

Waktu tengahari tunggu masuk kelas. Duk main2 dengan geng satu kelas. Ada orang panggil-panggil kat tepi bas diluar pagar sekolah. "Adik.. adik.. kejap.. nak tanya kejap" kata orang tu. Tiba-tiba.. "aaaaaarrrrggghhhhhhhhhh!" larikkkkkkkkkkkk!!!!! Semua orang pakat lari...

Kisah 3

Time berjalan nak gi sekolah. Ada orang naik basikal. Tengah sok sek sok sek dengan geng bas sekolah.. tiba-tiba basikal tu berhenti dan panggil.. "Adik.. adik". Kitorang pun menoleh. Ayoyooo!!!!!! "Aaaaaaaaaaaaaaa" larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!


Semua tu kisah masa sekolah-sekolah dulu. Jeritan-jeritan itu semuanya adalah angkara flasher yang gilo. Flasher ni adalah mereka yang kurang waras a.k.a. gilo. Suka menayang sesuatu itu pada perempuan. Budak2 sekolah aku selalu jadi mangsa keadaan.. sebab sekolah kitorang kan semuanya budak perempuan. Cuba kalo flasher tu tayang2 kat sekolah yang ada budak lelaki.. mau kena belasah time tu jugak orang tu!



Aku teringat kisah zaman sekolah dulu ini, bila aku dapat email dari officemate aku Jumaat lepas. Masa kejadian tu memang la saspen dan seram okay..! Tapi bila pikir balik, memang lawak gila.. Berlari ramai-ramai macam kena kejar anjing. Ekekeke. Kalo korang tak pernah nengok flasher secara 'live'... macam gini la style flasher tu.. dan macam tu jugak lah kitorang bertempiaran lari!! Hiks!


Salam kasih.

8 comments:

ciktipah said...

ahaaa....ni teringat flasher kt sekolah ke flasher kt tpt lain ni. tiub merah kot???? hikhikhik.

adibah said...

ciktipah,

tiubmerah?? tiubmerah ada flasher kah??? eheheheheheheh

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hahaha. pernah terjadik!! cilakak punya flasher.

nak balik dr sekolah. keta lalu sebelah. "dik2, jap."

pegi la (budak baik niii..) hhehe.

"kenapa?"

"tgk ni jap"

larrrriiikkk....
bukan lari pun. jalan ngn laju ke depan. nak lari tak larat. hahah.
sambil mulut mjerit "B**i punya B**i"

hahahaha

adibah said...

Hazerin,

Mesti lari @ jalan laju2 dengan fikiran yang sangat blur kan??? Hehe..

zino said...

lariiiiii..... hehe

Tijah said...

meremang bulu woma bebi...

adibah said...

Zino,

Heheehe... lari jugak eh??

adibah said...

Tijah,

Bebi tatot ye?? Hiks!