Friday, April 17, 2009

Happy di Malam Keliwon


Alhamdulillah... mid-term exam dah selesai.. Penat jugak berkampung kat kampus dari tengahari hingga ke 10.15 malam. Selesai exam, aku terus balik. Tanpa fikirkan tentang exam tadi. Aku tak suka check jawapan lepas exam. Kalau salah pun, bukan boleh nak amik balik kertas jawapan tu kan.. so.. apa2pun keputusannya, tunggu bila dapat semula kertas jawapan nanti. Happy!! Yeay!



Sebab kedua aku happy ialah.. dia yang keluar kota tu, akan pulang esok hari.. Yeay! Apa khabar agaknya ek? Harap-harap sihat walafiat... masih sama macam kali terakhir aku jumpa dia hari tu, InsyaAllah. Tuhan saja yang tahu.. rindunya aku pada kamu....


Sebenarnya, sebelum aku rasa happy ...
Petang tadi, muncul satu nombor kat phone aku... Aku biarkan saja.. tak angkat pun.. sebab aku taknak mood aku untuk exam akan hancur luluh. Aku taknak hilang segala ilmu yang ada. Maaf, aku tak boleh menjadi pendengar yang setia tadi. Confirm, kau mesti nak mengadu damba, tanya itu ini pada aku kan? Kan masalah tu, masalah kau dengan dia.. cuba settlekan sendiri boleh tak? Kan kau dan dia sepusat sepusing, dikandung dan dikendong dalam rahim yang sama?? Duh......!

Aku rasa geram sangat.. hingga mencurah2 idea aku untuk 'meluahkan isi hati' di blog ini.. Tapi aku masih sabar.. masih boleh kompromi dan berfikir secara rasional.. Untunglah.. hati aku ini ibarat gunung berapi ini masih tidur.. tunggulah kalau tiba-tiba meletus.!!! Akan aku 'muntahkan' laharnya.. Cuma sekarang ni.. kadang-kadang bergegar "manja".. dan berasap "lite-lite" katanya.. :-)

Okay.. back to happy mode..! Tak sabar rasanya menunggu siang hari.. yeay! :-)\



Salam kasih.


14 comments:

Ana Ali said...

exam was ok, i hope.

Tuai padi antara masak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-rinduan

Ad said...

mmm...

ad tujukan lagu happy dari amy mastura tuk kanda!!!

happy..!!

Ad said...
This comment has been removed by the author.
+h.a.z.e.r.i.n+ said...

waahhhhhhhh. dah abis exam ye.
satu erasaan yg best tak terkira lpas abus exam, kan?? hoho.

sonoknyeeee...

eh. kwan tu kembar ke?? (kepoh jgak nak tau)

linn said...
This comment has been removed by the author.
ciktipah said...

yang...ai dah balik ni yang. yew takmo jumpa ai kew? ai see yew di bawah pohon ketapang hokey? hiks.

adibah said...

Ana,

Alhamdulillah.. exam was okay..:-) that's why happy.. kalau tak risau juga kan..

Hehehe.. terubat rindu..huhu

adibah said...

Ad,

thank you dinda! :-)

adibah said...

Hazerin,

Ha ah.. dah habis! Yeay! Hazerin dah habis exam ke belum?

Bukan kembar, tapi sama mak sama bapak.

adibah said...

ciktipah,

yew sampai pukul berapa pagi tadi? yew keje ke yew masih vercuti?? yew nak jumpa ai??? next mth yew turun kl, kita jumpa occay!

:P

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hoho. belom start pon lagi.
21 hb ni bru start.
ni tgh study week. adoii.. seksa menunggunyeee..

biasakla.
adik beradik

pssttt... yg keluar kota sudah pulang yeee?

adibah said...

hazerin,

good luck ya.. ! semoga dipermudahkan, InsyaAllah..

Yang keluar kota.. sudah pulang.. usai sudah urusan kerja..! Happynyer.. ;-)

KM said...

tunggu siang keliwon ye? nak ikut tunggu gak..

adibah said...

KM

ye.. jom! :-)