Sunday, April 19, 2009

Jogging Time


Semalam jogging dengan Dikna di Taman Tasik Titiwangsa. Dikna je yang jogging sebenarnya.. aku cuma boleh brisk walking@jalan katun macam charlie chaplin laju. Hiks..! Doktor advise aku untuk brisk walking, tak perlu nak jogging. Janji nak ke sana pukul 7.00 am, tapi Dikna duk layan siaran ulangan "Raja Lawak Final" (apaadaaaa dik...!!). Akhirnya dalam pukul 8 baru ler kitorang sampai. Ramai gak orang ye hujung2 minggu nih..


Apa kes gi jogging pegang tangan, dik?? isk...
(gambar dari google image)

Ada ke dia pegang tangan aku kat sana.. alamak...!! Terus aku sound manja2 kat dia.. "Dik.. kat sini takyah pegang tangan eh.. Dikna lari dulu... sampai kat tempat ada buaian tu.. Dikna tunggu kat sana ok..". Dia pun berdesup lari... (orang lain jogging.. dia gi lari macam acara lari 400meter).


gambar dari google image

Aku pun dengan gigihnya briskwalking.. hiks! Pusing satu round then singgah kat tempat aerobik.. Rupanya dah nak abes dah... Diorang start 7.30pagi sampai pukul 8.30pagi.. Ish ish ish.. next time kena gi awal sket.. boleh join dari awal..

Then, pusing lagi 2 round. Penatnya... fuhhhh...!! Lepas tu Dikna bagi suggestion iaitu:

  • lenkali kita pergi awal sikit, kita boleh aerobik
  • lepas tu kita gi breakfast kat Pelita (huh??)
  • lepas tu kita datang balik kat sini sebab Dikna nak naik kuda, nak main game, naik sampan.. nai itu.. nak ini.. bla..bla..bla...

Ecewah cewahhhhhh..... !!! Pandai eh..!


Tapi yang pastinya, len kali kalo gi Taman Tasik Titiwangsa ni lagi.. aku nak bawak Deng. Macam-macam gambar kandid aku leh amik.. dan share dengan korang semua. Tapi kan... Taman Tasik neh dekat ngan ofis saper ek??? Hiks..!


Salam kasih.

16 comments:

Tijah said...

best gak ek ada adik kecik lagi nih. layannnn jer...adik aku sumer dah kertu2 mcm mano??

ciktipah said...

clap...clap...clap....

syabas nok dah berjaya jogging. mmg wajib bwk kamera bila ke tasek tuh. aku sok abis kelas, abis exam baru start balik beriadah nih.

*dikna kalo ke pelita jgn lupa suh kak mi mkn roti tolo tau! hikhik.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Adibah.
terima kasih sbb berusaha tak ambil hari aku.
Nak hadiah....!~~~
Nak cupcake.
Suh adik kamu anta kat saya...Hahahaha

Tak sempat bca entri ni.
Nanti yep.

adibah said...

Jah,

Nak adik baru?? Cubo bagi cadangan kek sazah ko.. kek pak aji usop ko...

Kalo nak 'adik' baru.. bleh gak bagi cadangan kek carlos.. hik!

Tapi aku rasa paling afdhal adalah.. bagi adik baru kat Cem.. baru ngam soi!!!!

Chaiyo! chaiyo!

adibah said...

ciktipah,

aku hanya mampu brisk walking sajork.. kot2 kalo aku jogging ujung2 sampai ampang puteri aku jadinya nok!

roti tolo? hahahaha.. mihun goreng mamak sodap tau!!!

adibah said...

Hazerin,

Nak cupcake? Hehe.. nak cupcake atau nak tengok adik ensem ku ittew? hehehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

nak cupcake!
betul.
nak tgk adik.
eh eh. nak cupcake

adibah said...

hehehehe :-) kan dah dalam dilema hehe

Ana Ali said...

hahahaha..mula2 brisk walk then dah 2-3 kali dtg boleh start jogging. Dulu kalau aku tidur Gombak selalu gak jogging kat situ.. pemandangan pagi indah woo (cuci mata skali). AKu pun gi joggiing kat Tasik Seremban 2 kul 8 pagi..nanti kita leh ambik gambar skali arr

KM said...

ati2 eh kalau nak jogging, risk cedera tinggi, pilih kasut sesuai

adibah said...

Ana,

Cuci mata ittew adalah penting.. Boleh jadi pemangkin untuk semakin laju berjalan.. hahaha.. Tu yang aku suh Dikna lari jejauh dulu.. Taktik beb... taktik!

adibah said...

KM,

Takpa. kalau cedera, HKL dekat dah! Jalan kaki pun sampai..

Ana Ali said...

KM..erks... kalau nak lagi tough jogginglah sambil pakai safety boot..kekek gerenti selamat woooo!!!

KM said...

Ana,
selamat sampai labu erk? baguih baguih hehe.
minta kek skit

adibah said...

Ana,

safety boot berat oooo.. makin selowwww lah aku nanti

adibah said...

KM,

Nak kek sikit? Jom!