Wednesday, April 22, 2009

Swing Swing Swing

from google image

Hari ni mood swing laa.. kejap okay.. kejap tak okay.. Mungkinkah sebab cuaca yang panas?? Bila mood swing nak makan pun malas. Rasa nyampah je nengok makanaan. Siap aku dapat komen dari pengkritik tetap ... (larikkk!!!)
"Makan pun malas?.. bukannya suruh buat kerja.. Kalau suruh basuh kain ke.. lipat kain ke.. malas tu logik jugak.. Makan pun malas?? Pelik..."
Mmmmm... nampak sangat Men are from Mars, Women are from Venus, kan?


Singgah kat satu pot baru, ada orang tingin nak makan Rojak Buah. Rojak Buah? Best.. best. setuju!! Aku pun terbayang rojak buah kaler itam. macam biasa ler...


Sekali sampainya rojak buah yang lain dari biasa.. Cili + cuka + belacan dan ditaburi gula. Adoiii... begitu Salam Pantai Timur sekali rojak buah ittew.. !! (.. dari kejauhan samar2 kelihatan keta spot warna merah yang sudah ber'ekon' baru yang berharga RM900.. sejuk je bila naik tadi..)


Walaupun rasanya pelik.. aku makan jugak. Rasa macam makan somtam la pulak.. Apa itu somtam? Sila gugle sendirik..! Personally, aku rasa rojak buah yang ada petis tu, taste better than this one.. Mungkin aku tak biasa kot.. but i can say that he loves it!

"Teh beng so.. sirap lima so... rojak buoh so.." <-- wahhhh... terus keluar "bahasa royal" kat kaunter bayaran tadi. Dalam hati aku berkata... "sah dapat diskaun!"... huhu..Dapat diskaun ke tak tadi yek?

Lepas tu jalan2 lagi sana sini.. pok pek pok pek dalam keta.. titiba datang balik penyakit mood swing aku ittew..! Masa balik tadi, aku terus keluar keta Temanku cam tu je.. without saying goodbye whatsoever.. Sib baik tak kena langgar.. kot dilanggarnya aku tadi kan.. baru padan ngan muka aku..!!Haha...


from google image

Sekarang, sedang sakit perut pulak.., mungkinkah sebab rojak buah ittew? Hari ni.. mood swing yang sangat kronik.. I'm sorry...! *perati kalender... mmm..


Salam kasih.

12 comments:

kirana said...

Nyaman ada juak rupa rojak buah ya! Nang patut juak sakit perut, memang banyak gilak makan.

adibah said...

Kirana,

Sik juak nyaman koh..nang pedas nyuruh urang meransak..! Adoh., tiba2 jak rinduk ati nak makan rojak buah di waterfront! Ya baruk nyaman!

Kamek sik banyak gilak makan.. nya yang jadi tukang ngabis tek!! <-- haha.. selamba ajak tok.. nganok nya... mun nya paham abis kamek! ekekeke

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Emmm..sedapnye rojak buahhhh..
Makan ngn sapee tu??

MMg tgh tension, kak!~~

adibah said...

Hazerin,

Tension ye?? sabo.. sabo... Lepas ni, dah ilang tension dah kan? Boleh rehat sekejap sebelum sambung PhD

Adry said...

Salam ziarah...

huhu.. sakit perut? kesiannya... mungkin juga rojak buah tu sebabnya.. huhu... sabar jer laa..


Adry @ http://www.adrysabry.com

Ana Ali said...

rojak buah..tak ajak yer....sedey :(.

cokolat said...

yer.. akupon bila cuaca panas efek mood aku ok! mangsa adalah laki aku jugak... huhu!

KM said...

Dah lamak sik mok makan rojak salam pantai timuk ittew. Kamek mauk makan jugak tapi sik dapat-dapat.Kamek sik tauk area KL jual natang nih, Mun sapa-sapa mok makan, sik boh malu-malu, meh join jak.

cik bibah... kitak ada makan utk kamek juak?

adibah said...

Adry,

itu lah.. mungkin tak biasa dengan rojak buah style tu..

nanti singgah lagi ye.. :-)

adibah said...

Ana,

Jom! mai la turun KL.. boleh kita dating bertiga-tigaan.. :-)

adibah said...

KM,

Dah lamak sik mok makan rojak salam pantai timuk ittew <-- perkataan timuk takda dalam kamus ye...

Kamek sik tauk area KL jual natang nih <--- adakah ini sarawak kelantan?? ekekekek.. bahasa s'wak takda perkataan natang. Mesti translate dari perkataan "nate" *gelak guling2


KM... yew are kiut!! ;-)

adibah said...

cok,

tu lah.. sian dia jadi mangsa aku.. mintak hampon, ye awak..!! *salam cium tangan macam pagi raya... hiks!