Sunday, September 7, 2008

Buka Puasa Hujung Minggu

Balik dari sekolah tadi, rasa ngantuk sangat. Dikna call 2-3kali tanya bila nak sampai rumah. Nak jalan2 katanya. Sampai rumah, aku tengok Dikna dah ready ber"baju jalan". Rupanya dari pagi tadi dah siap2. Told her that I need to take a nap first or else aku akan memandu sambil tutup mata. Sebabnya malam tadi tidoq 2 pagi, pehtu 4 setengah pagi dah bangkit. Nasib baik, dia kata "okay".

Sebelum tidur, pikir nak bawak Dikna pi jalan mana. I have no mood (budget?) for shopping. Ngantuk + Stress. Tadi ada mid-term exam. Huhuhu. Stress.. stress..! Pikir, punya pikir (dalam keadaan ngantuk) akhirnya dapat idea nak bawak Dikna gi berbuka kat mana-mana. Dikna punya syarat2 adalah "Dikna taknak makan nasi". Okay.. deal! Aku pun call ler my auntie & cousin, ajak diorang berbuka sekali.




Berbuka kat Restoran Chop & Steak, Jalan Daud, Kampung Baru which is next to Masjid Kg Baru. Senang je nak cari restorant ni. Restoran ni ada sampan (kapal?) di dalamnya. Kalau bulan puasa ni kena gi awal atau buat tempahan awal. Sebab waktu berbuka puasa, tempat ni full-house.



Dalam sampan ni ada cashier counter. Kapal ni adalah salah satu daya tarikan untuk tempat ni. Food dia pun, boleh tahan. Harga pun okay. Rasa pun okay. Bak kata Kamdar, "memang berbaloi!" Kadang2 sebut Restoran Chop & Steak orang tak tau. Kalau sebut Restoran Kapal.. barulah orang tau..


Dikna & kazen makan yang ini..

My sis makan ini

Yang ini saya order. Sodap!


Auntie ku order ini. Morocco CikenRice.

Yang ini Dikna order. Sedap gak.


Dulu-dulu rajin jugak pergi tempat ni dengan ex-housemates. Beramai-ramai lepak hujung minggu. La ni masing-masing dah sibuk dengan urusan harian masing-masing. Bila la agaknya dapat berkumpul ramai-ramai lagi ya...


Salam kasih.

7 comments:

su said...

sumo sodap! camno neh?nak pilih yg mano satu yo..hehe...

Sept_11 said...

Su.. tutup mato.. lopeh tu tunjuk yo.. Mano yang kono tu... boleh lah order :-)

Ad said...

seswai sgt dgn ad restoran ni!

Sept_11 said...

Ad,

Betul jugak kan, ad. Sangat sesuai. Apa lagi, boleh lah ajak insan tersayang berbuka kat restoran ni ya.. ;-)

kajangMaliTalakSombong said...

bila tengok pics menu ini kan..teringat memori zaman muda muda dulu masa makan kat sini...masa tu buah hati dgn tetiba menjerit..yanggggg ada ikannnnnn.... hehe sayu sayuuuu...

Sept_11 said...

KMTS..

wahh... so romantik... who is that lucky buah hati ye?

kajangMaliTalakSombong said...

nanti dalam sidang akhbar, saya akan umumkan...tungguuuuu