Thursday, September 18, 2008

Teringin


+


+


+

+

ikan bilis goreng

=



Teringin nak makan nasi lemak untuk buka puasa malam ni. Balik rumah tengahari tadi, singgah kat kedai runcit & beli barang2 untuk masak. Simple dan mudah nak sediakan. Resepi special takda. Cuma campak itu, campak ini, campur itu, campur ini.. jadilah Nasi Lemak Sambal Udang. Kalau tanya sedap ke tidak, mestilah jawapannya sedap, sebab masak sendiri. Sapa lagi nak puji uols!! Haha. Bak kata orang, kalau ada mother-in-law lalu kat belakang pun tak sedar.. gittew..!


Tempoh masak = 30 minit
Tempoh makan = 15 minit



Salam kasih.

10 comments:

su said...

pestime tgk ader tempoh makan!hehehe

linn said...

salam dibah,

sedapnye makan nasi lemak beserta lagu merdu ni kan. i dah link ur blog laa. boleh kan? kan? kan?

hehe

CikTipah said...

uols,

telur 4 bijik tp motip kt gambar separuh aje? ala2 coverina yea hikksss.

alaaa..ni yg tingin masak nasik lemak gak nih...

Sept_11 said...

su,

hehe.. saja su, titiba teringin nak letak tempoh makan. Selalu orang letak tempoh masak je kan.. :-)

Sept_11 said...

linn,

selamat datang ke septembersebelas. Ye.. good food & good song. Lagu ni lagu fevret saya ni.. :-)

Sept_11 said...

ciktipah,

telur yang lain kena simpan. hiks!

masak la weh... sila.. sila..

Ad said...

nampak mcm masak banyak...xkan kanda abiskan sesorang

Sept_11 said...

banyak jugak ad, siap repeat masa sahur. Dan bawak bekal ke office untuk kawan2 yang bercuti puasa. Bukan yang ponteng, tapi yang bercuti dengan ijin.

KajangMaliManyakLapar said...

nampak sedap je nasi lemak nih kan...tapi nasib laaa....tgk je ...no taste maaaaa!!

Sept_11 said...

KMML,

bukan nampak je sedap.. memang sedap..huhu.. nanti lepas raya boleh rasa maaa.....!!